Frugal Friday

Frugal Friday – ugens madplan

En af de bedste måder, som vores familie sparer penge på, til at bruge på sushi og på at betale banklånet af hurtigere end normalt, er ved at have elimineret det meste af vores madspild. Madspild er et emne, som jeg har skrevet om før, men jeg tror ikke, at jeg før har beskrevet helt i detaljen, hvordan en uge kan se ud i vores familie, så her er en oversigt over, hvad vi har spist til aftensmad denne uge.

Denne uge var lidt særlig, fordi vi havde en del rester til overs fra fødselsdags-fejringerne i weekenden.

 • Mandag: Rester: Pizza fra lørdag, salat fra søndag og pølsehorn, som min søde mor havde med til os søndag.
 • Tirsdag: Rester: Biksemad lavet af grillpølser fra søndag. Løg, kartofler og æg til spejlæg havde vi allerede i køleskabet.
 • Onsdag: Tomatsuppe lavet af løg, tomater, en rest kogte kartofler fra tirsdag og suppehorn fra skabet. Alle ingredienser havde vi allerede. Til suppen fik vi brød fra fryseren med smør.
 • Torsdag: Boller i karry. Rester fra kantinen på min kærestes arbejde, og ris fra køkkenskabet. Vi fik grønne bønner til, som vi allerede havde i fryseren.
 • Fredag: Planen for i aften er rugbrød, da kæresten havde et helt rugbrød med hjem fra arbejde igår, og diverse pålæg, som er tilovers fra ugens madpakkesmøring. Madderne bliver pyntet med avocado, der blev til overs fra indkøb til salat i weekenden, og frisk basilikum. Desserten er honningmelon (også en rest fra sidste weekends indkøb :)).

Dette betyder, at vi kun har handlet mælk, havregryn og müsli til morgenmad, og frugt og pålæg til drengenes madpakker denne uge. Dermed har vi både sparet tid og penge – og jeg får en vis del sjælefred ud af at vide, at jeg ikke har smidt mad ud, men istedet har arbejdet med det, som allerede var i mit køleskab og køkkenskabe.

-o-

Billedet ovenfor er taget i sommers, hvor vi passede genboens have, da de var på ferie. Salaten og radisserne er  frisktplukket fra deres have. Det har inspireret mig til at få højbede sat op i år, så vi også kan hente frisk grønt, lige udenfor døren. Min dygtige storebror er vvs’er og har lavet de flotteste kasser i galvaniseret jern. Jeg viser et billede, når de er sat ordentlig op 🙂

Det er min plan at så salat, radisser, spinat og jordbær, og jeg er vildt spændt på om jeg kan få det til at vokse. Jeg drømmer også om  et minidrivhus, og 2-3 høns, men der er nok grænser for, hvor meget vi kan få plads til i vores lille rækkehushave 🙂

God weekend derude.

11 kommentarer

 • Anne

  Inspirerende at se hvor simpelt, det kan gøres med sådan en madplan. Det ser jo både billigt, hurtigt, sundt og børnevenligt ud.
  Vi får stort set noget med kartofler hver dag, da kartofler er min 10årige datters livret….

  • Jane

   Mange tak 🙂 kartofler er iøvrigt fantastiske på den måde, at de aldrig kan indgå i maden dagen efter som en del af biksemad, suppe, salat, kartoffelmadder, kartoffelfrikadeller osv. 🙂

   • Anne

    Hæ hæ, min datters livret er faktisk brasede kartofler, så når vi skal have noget rigtigt lækkert, som regel om fredagen, bliver det ofte brasede kartofler med syltede rødbeder (og spejlæg og feks en kødrest til mig). Det er rørende billigt ?

    • Jane

     Lækkert. Jeg er selv ret vild med biksemad med spejlæg og grønne bønner. Både fordi det er et næsten gratis måltid og er en perfekt anti-madspildsret, men også fordi det er tilpas “snasket” til min smag 🙂

  • Jane

   Hej Rikke. Tak for din besked. Vil du uddybe hvad du gerne vil have mere af? Indlæg om madspild eller en beskrivelse af de madplaner vi laver hver uge? kh

   • Hope

    Fik set at jeg aldrig fik svaret dig?
    Men begge dele. Skønt med en ‘virkelig’ madplan, hvor man får brugt tingene op og ikke bare lave ny ting hver dag

 • Moderne Husførelse

  Yes! så fedt at se en madplan der fungerer.
  Jeg følger med i en del folks madplaner, men mange er fra USA og spiser ting, vi på ingen måder gør eller er veganere. Vi spiser ca 50-50 vegetarisk og med kød og det passer os rigtig godt (selvom jeg nok godt kunne spise endnu mindre kød).
  Jeg vil rigtig gerne se madplaner fra dig løbende, det ville være en stor hjælp.

 • Anne Louise Broen

  Jeg er vild med at du/din autokorrektur har skrevet ‘genbrugen’ i stedet for (antager jeg) ‘genboen’ – det siger vist ret meget om dig 😀 Kh.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.