Minimalisme

Min garderobe #2

Anden del af indlægget om min garderobe, skal handle om jeans, nederdele og kjoler. Jeg ejer pt. tre par jeans, som ses på billedet ovenfor, de er alle købt som genbrug, og har det til fælles, at de holder formen rigtig godt i brug, så der kan gå to til tre uger mellem hver vask. Mit liv er for kort til jeans, der kun holder formen een dag efter vask. Basta.

De blå jeans har en del huller (hvilket var en del af designet), så dem bruger jeg kun i weekenden og ikke på arbejde. Jeg veksler mellem de to sorte par til at bruge på arbejde. Dog er det kommet et hul i det ene par, men jeg regner med at kunne reparere dem usynligt, så jeg stadig kan bruge dem udenfor hjemmet 🙂

Den sorte kjole ovenfor syede jeg sidste år af et stykke stof, som havde “ligget til modning” på mit stoflager i flere år. Den er en absolut yndlings, og jeg har brugt den hele vinteren med tykke strømpebukser og med en jakke over. Jeg overvejer at sy en bluse med samme facon i lysere stof til at bruge til sommer.

Nederdelen på billedet ovenfor, købte jeg sidste sommer i min yndlingsgenbrug på Østerbro. Den var lidt dyrere end hvad jeg plejer at give for min genbrugsfund, men så har den også lommer, hvilket er et kæmpe plus i min bog 🙂 Jeg bruger den kun om sommeren – den er for sart i farven til om vinteren – men den er også een af de eneste ting, som jeg kun bruger i en særlig sæson. Ellers går jeg meget op i, at alt mit tøj skal kunne bruges året rundt.

Denim-nederdelen syede jeg af et par gamle jeans, som var alt for lavtaljede til hvad der gav mening for mig efter to børn. Jeg gik til projektet ud fra tanken om, at går den så går den, og klippede bukserne op og klippede dem til på øjemål og syede dem sammen igen. Og den endte med at sidde rigtigt godt, og kan bruges både sommer og vinter.

Der mangler et billede af den todelte silkekjole, som jeg købte til et bryllup sidste sommer. Jeg fandt den i yndlingsgenbrugen på Østerbro, og den sidder som syet til mig. Desværre har jeg aldrig fået taget et ordentlig billede af den, så I må tro på mig 🙂

-o-

 Jeg læste et citat på instagram forleden, men jeg kan simpelthen ikke huske hvor – hvis nogen kender oprindelsen, må I gerne sige til. Citatet var: “Når jeg ikke har hjemmelavet tøj på, så ved jeg ikke hvem jeg er.” 

Ordene har rumsteret i min hjerne lige siden, og det er virkelig sådan jeg har det med min egen genbrugs/hjemmesyede/redesignede garderobe. Medmindre jeg har tøj på, som jeg har nøje udvalgt, ændret så det passer lige til mig, og som jeg føler mig 100 procent tilpas i, så ved jeg ikke hvem jeg er.

Tøjet i dit skab burde fremhæve hvem netop du er, og helst den bedste version af dig 🙂 Og ikke være en kilde til frustration eller utilfredshed. Og jeg vil til enhver tid tale for, at du skal føle at alt dit tøj er yndlingstøj, og sende det tøj videre, som ikke giver dig netop den følelse af at være den bedste version af dig selv 🙂

God aften derude.

7 kommentarer

 • Pia

  Dejlig inspirerede indlæg, som giver stof til eftertanke! Tænker ikke at jeg er den eneste, som har overvejet at rydde ud i skabet, og få brugt det der rent faktisk gemmer sig derinde i mørket, i stedet for at købe nyt, men nu vil jeg gøre alvor af det?
  Jeg er helt vild med den sorte kjole. Hvor har du mønstret fra?

  • Jane

   Tusind tak – og det kan virkelig anbefales at få alt tøjet ud og kigge det igennem – der er garanteret meget der kan bruges. En periode med købestop vil tvinge dig selv til rent faktisk at nøjes med det du har 🙂 Den sorte kjole er syet freestyle, så der er desværre intet mønster.

 • Sidsel

  Dejlige indlæg – og du laver noget virkelig flot tøj, som ser behageligt og lækkert ud samtidig – og får mig til at ønske, at jeg selv kunne sy! 😉
  Den der yndlingsgenbrug på Østerbro…hvad er det for én???

  • Jane

   Mange tak. Mine to go-to butikker på Østerbro ligger omkring Nordre Frihavnsgade, og der er meget skrammel i dem, men det er også der, hvor jeg har fundet det bedste ting 🙂

 • Katrine

  Dejligt indlæg! De ter sjovt at se hvad du kan få ud af nærmest ingenting. Jeg tænkte i starten af min strikkeperiode – kan man mon være klassisk og feminin i hjemmestrik? Og det kan man, kan jeg se! Jeg sværger til uld. Uld, uld og mere uld. Jeg kan ikke holde fornemmelsen af kunststof ud og heller ikke længere viskose. Det er noget værre noget, for det er virkelig svært at finde pænt tøj i ren uld uden det koster en bondegård. Mit bedste kompromis er bomuld. Da jeg læste dit indlæg gennemgik jeg i hovedet mit tøjforbrug i vinter og det slog mig, at jeg udelukkende har brugt et par jeans, en håndfuld sorte basics nederdele fra HM, leggins, to bomuldskjoler fra Esprit, en håndfuld langærmede uldbluser og toppe (tynde og lækre, nogle i feminin pink), en enkelt helt tynd uldcardigan og min søsters hjemmestrikkede poncho, bolero, islandske vest og lange, tykke, kortærmede cardigan. Og aldrig har jeg følt mig bedre tilpas. Jeg har ikke tænkt over hvad jeg skulle have på, jeg er bare hoppet i det første og bedste uld der lå i skabet. Min kæreste efterlyser noget der sidder lidt mere til. Hjemmestrikket uld har det med at give sig. Så når der skal købes/laves nyt, vil jeg fokusere på at det er ULD eller ULD/BOMULD, at det fremhæver mine kvindelige former og at det er klassisk, anvendeligt, muligt at regulere varme og at der kommer minimum en farve ind. Jeg har før gået i grå og sort, for at virke klassisk, men jeg elsker farver <3 Jeg vil gå i gang med en Cecilia-trøje mere og har kig på at freestyle en cardigan ved hjælp af din guide om at klippe op. For jeg kan bare ikke vænne mig til de vrangmasker 😉 Så hvis tålmodigheden holder, skal det være en lang, tynd cardigan i sort/grå – for den ved jeg at jeg vil få på hver evig eneste dag, både efterår, vinter og forår.

  • Jane

   Tak, jeg er også vild med den. Jeg kan lokkes til at lave en DIY når jeg får tid – måske i min næste ferie 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.