Et bæredygtigt liv

Mobil-detox

Jeg ved ikke om det bare er mig, men jeg kan selv mærke, at mit mobilforbrug har taget overhånd. Mine frie minutter i løbet af dagen bliver brugt i et loop mellem instagram, hotmail, ravelry og facebook. Og det stjæler både min tid og mit fokus, og jeg føler, at jeg mangler “fri” tid, hvor der ikke kommer input ind i min hjerne. Og endnu værre, så stjæler det både strikketid og al den læsetid, som jeg før brugte på at sluge den ene bog efter den anden.

SÅ lidt impulsivt har jeg besluttet at detoxe fra min mobil ved at sætte telefonen på flymode konstant, og så blot tjekke ind på instagram osv. to gange i døgnet. Jeg vil sætte alle kræfter ind på at holde dette en hel uge, og så se om det gør en reel forskel på den måde, som jeg bruger telefonen på.

Har I nogen erfaringer med at tage telefon- eller skærmpauser i længere eller kortere tid?

 

5 kommentarer

 • Anne Kathrine

  Det lyder som en helt vildt god idé! Telefonen stjæler også alt for meget af min opmærksomhed.

  Jeg er glad for appen Forrest, der begrænser mit brug af telefonen når jeg gerne vil holde fri ved at blokere alle telefonens funktioner (undtagen opkald, det har jeg selv valgt). Imens planter den et træ, og når man har plantet nok træer, samarbejder skaberne af appen med en organisation der genplanter regnskov. Den kan virkelig anbefales!

 • Katrine

  God idé. Jeg blev for længe siden træt af at jeg oplevede at folk ofte sad med deres telefoner fremme til sociale/offentlige begivenheder for de var ikke rigtigt til stede men mere i skærmen. Jeg startede derfor med selv at lade min telefon blive hjemme, når jeg skulle i biografen, teateret, fest, familietamtam osv. Hvis jeg skulle få brug for en telefon akut, så er der altid andres man kan låne, men det er godt nok yderst sjældent jeg rent faktisk står i en situation hvor jeg mangler den. Så mit bedste tip er at lade den blive hjemme/i tasken osv. Det virker og du får noget tid og nogle nærværende samtaler foræret 🙂 kh katrine

  • Jane

   Sikke en god ide. Jeg sidder aldrig med telefonen ved bordet, når vi er ude blandt andre. Og vi sidder ALDRIG med nogen former for skærme ved bordet, når vi spiser. Og vi kunne aldrig finde på at spise foran fjernsynet. Jeg ser nærmest ikke fjernsyn selv, så tanken ligger mig noget fjern. Men det er meget telefonkiggeriet, når jeg er alene, som jeg gerne vil mindske. Det stjæler virkelig min tid. Kh Jane

 • DorteS

  Jeg har installeret appen Moment, der tracker mit mobilforbrug. I første omgang for at få et overblik – men jeg håber, at det også vil føre til mere bevidst forbrug af skærmtiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.