Frugal Friday

Frugal Friday

Det er længe siden mit sidste Frugal Friday indlæg, hvilket blot betyder, at jeg har haft travlt ude i den virkelige verden, og ikke at jeg har droppet hverken købestop eller nøjsom livstil (hvilket I nok godt kunne regne ud :)). Blot for at opsummere, så har denne uge budt på:

 • Jeg har længe ledt efter et gammelt scrabblespil til at bruge brikkerne til stave-leg til min store dreng, som startede i skole i sommers. Jeg fandt et helt ubrugt børnescrabblespil på den lokale køb-salg-bytteside, og har gemt spillet til drengene bliver lidt større. Bogstaverne ligger nu fremme hele tiden, i en æske, som jeg allerede havde liggende. Så det var en meget billig og hyggelig vej til mange timers bogstavssnak 🙂
 • Igår købte jeg en rømertopf i den lokale genbrug. Jeg har længe gerne ville prøve sådan een til at langtidsstege mad, eller bage brød, og fandt den endelig, tilsyneladende helt ubrugt, og til 30 kroner fremfor 400.
 • Dagens menu stod på suppe a la væltet grøntsagsskuffe, og “tomatsuppen” gemte både på løg, porrer, gulerødder, og en rest tomater og basilikum fra dagens frokostbord. Jeg fik tømt ud i det grønne før påsken, og listede en masse vitaminer i drengene samtidig 🙂
 • Ferien har bragt overskud til at få genoplivet rutinen med at bage rugbrød, hvilket har ligget stille på grund af travlhed i de sidste par måneder. Jeg bruger denne  opskrift: https://projecthandmade.dk/2016/10/20/opskrift-paa-rugbroed/
 • Jeg afleverede tøj, som drengene er vokset ud af, hos en venindes lille dreng, og fik to par bukser størrelse lillebror retur, netop som han skal op i næste størrelse. Vi er meget nede med cirkulær økonomi herude på landet 🙂
 • Jeg har fået min vvs-storebror til at lave højbede til mig – til en brøkdel af normalprisen – og forhåbelig kan vi spare lidt på udgifterne til grøntsager til sommer.
 • Jeg er ved at planlægge anlæggelsen af højbedene, og har været på biblioteket og låne en ordentlig stak bøger til inspiration.
 • Jeg har ikke købt to-go-kaffe, dameblade, tøj eller dimser af nogen art, men til gengæld brugt penge på god rødvin og sushi. Det er den rene luksus for mig 🙂

God weekend og påske derude.

Ps: Jeg har nye strikkeopskrifter til salg, hvis du mangler et påskeprojekt: http://www.ravelry.com/designers/byprojecthandmade-2

5 kommentarer

 • Katrine

  Det lyder spændende med højbedene. Håber, du lader os læsere følge med i også det projekt. Vi har tre store højbede og det er alt rigeligt til os, når vi stadig kun er to personer. Til gengæld har jeg netop plantet fire hindbærbuske, jeg fandt sat ned til 10kr i netto (utroligt hvad butikkerne smider ud, hvis man ikke lige holder øje).
  Herhjemme er vi begyndt at bruge appén “To good to Go” rigtig meget, har du brugt den?
  Vh Katrine

  • Jane

   Det kan du tro, jeg kan garanteret slet ikke lade være med at dele gode og dårlige erfaringer fra højbeddet 🙂 Jeg lurer også lidt på om jeg kan få plads til lidt frugtbuske i haven – det gad jeg virkelig godt 🙂 Og et hønsehus 🙂 Jeg kender godt “too good to go” – men har ikke haft anledning til at bruge den endnu.

 • Malin

  Det var et dejligt gensyn – skønt indlæg! Sikke en god idé det med bogstaverne når børnene skal lære at læse. Det irriterer mig, jeg ikke tænkte på det, den gang! Det med dine nye højbede lyder som et spændende projekt. Jeg har selv to af slagsen, et som jeg plejer at sætte kartofler i, og et som plejer at indeholde grøntsager. Jeg er ‘i fuld sving’ (startede sidste sommer 🙂 ) med at lave et tredje højbede, hvor jeg vil sætte mine bærbusker. Jeg håber, at der kommer en opfølgning, når foråret en gang nærmer sig! Kh Malin

  • Jane

   Tak – og hej 🙂 Jeg skal nok dele erfaringer med højbedene, jeg skal nok begå en masse begynderfejl 🙂 Luksus med et helt højbed til frugtbuske – det får vi desværre ikke plads til. Jeg vil prioritere salat og squash, som vi spiser meget af 🙂

 • Katrine

  jeg elsker den simple hverdag! Du inspirerer helt vildt.

  Vi er flyttet i (leje)hus på landet, hvor der er tre højbede. Min grønne-fingre-veninde kommer i weekenden og hjælper med at få styr på dem, så der kan komme radiser, gulerødder, rødbeder og tomater til sommer. Vi overvejer at plante et par hindbærbuske, heldigvis må vi ændre på haven, selvom det er lejet.

  Vi har tøm-fryseren måned og fik de lækreste hotdogs i går med økologisk julemedisterpølse. Til morgenmad stod den på rester af rugbrød fra fødselsdag. Vi gav det meste af overskudsbrødet væk til min kæmpefamilie, men gemte også noget i skiver i fryseren. Vi købte 1/4 ko fra Fyns Hoved og min kokke-kæreste impulskøber ofte godt, frilandskød fra slagteren hans arbejde handler med. Vi har derfor (desværre) ikke et mål om at spise mindre kød, men et mål om at huske at bruge det der er i fryseren.

  Før brugte jeg ofte penge på et nyt stykke tøj, et blad, en bog eller spottilbud fra Netto. Nu handler jeg målrettet varer vi mangler og finder på tilbud. I april ledte jeg efter økologisk mel, efter at have genoptaget rugbrødsbagningen med en surdej fra 1976, som min kollega så venligt forærede væk. I april har jeg kun brugt ud-af-det-blå-penge på garn. Det har vi det helt fint med herhjemme, for det giver mulighed for at være spontan og udforske min nye hobby – uden at føle sig begrænset. Så jeg tænker det bliver maj måneds indkøb også.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.