Et bæredygtigt liv

Bæredygtige hverdagsvaner #4

En af de store frustrationer for mig i min hverdag er, når jeg ikke føler, at der er fremdrift i de ting, som jeg skal have gjort i løbet af en dag. Med job, hus, børn, hobbyer (let face it – mange hobbyer), så er der en del “ting”, der skal ordnes i løbet af en helt normal hverdag.

Og jeg har lagt mærke til noget. Når jeg udskyder en opgave eksempelvis, hvis jeg venter med at rydde op efter aftensmaden til næsten morgen, så tager det markant længere tid, plus det er så træls at stå op til et rodet køkken, og starte dagen med at råde bod på dårlige beslutninger fra dagen før. Som at have køkken-tømmermænd 🙂

Jeg har også lagt mærke til, at hvis jeg udskyder en opgave, så ender jeg med at tænke på den 5-10 gange før jeg endelig tager mig sammen til at få den ordnet, eksempelvis at få købt en gave eller foretage en  telefonopringning, som længe har været på min todo-liste. Selve handlingen tager måske kun fem minutter, men den har fyldt min hjerne med støj i flere timer, hvilket virker som en dårlig byttehandel.

Så derfor skal min nye vane være at gøre tingene med det samme, og ikke lade dem vente på “engang” eller “senere”. Jeg forventer, at det vil gøre mit liv nemmere, når jeg ikke konstant har et efterslæb af, i overført betydning, beskidte tallerkender og gryder, der venter på mig.

Har du nogen hverdags-strategier, der kan gøre det lettere at få altid gjort til rette tid? Så del gerne 🙂

 

4 kommentarer

 • ida

  Det er en super vane. Jeg har gjort det ind i mellem, men falder også i. Det ironiske er, at det er meget nemmere, hvis man bare gør tingene straks – så slipper man nemlig for at skulle gå og huske dem. Dog kan alt ikke nås hver dag og her savner jeg et system, en struktur a là en kalender men med mere fleks, så mine lister her og der kan samles ét sted. Overvejer det der bullet journal…har du tips i den retning?

  • Jane

   Præcis, det er så meget nemmere at gøre tingene med det samme. Jeg har bare en lavpraktisk todo-liste, gerne skrevet på bagsiden af en kuvert 🙂

 • Emma

  Det er lidt samme koncept, men jeg prøver at leve efter den regel, at hvis noget tager under 5 minutter – lige at få ryddet tøj op fra stolen ved sengen, tømme opvaskeren, vande blomster, give min kæde olie, betale en regning – så skal jeg gøre det med det samme, jeg tænker på det.

  • Jane

   Sikke en god regel. Mange ting kan sagtens klares på fem minutter, og så kommer der en god fremdrift i hverdagen, hvis alle småprojekter klares med det samme 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.