Frugal Friday

Frugal Friday – food edition

IMG_2853

Nogle uger kører vi efter en fastlagt madplan. Der bliver handlet stort ind til hele ugen, og så følger vi bare den slagne vej. Men denne uge var køleskabet fyldt med diverse rester fra en weekend med mange gæster, og fryseren var igen blevet så fyldt, at vi ikke kunne få plads til lave nye saftevandsis (absolut ikke populært). Så denne uge blev en lidt mere ad hoc omgang, hvor hver dag blev planlagt efter, hvad vi allerede havde liggende.

Det kom der følgende menu ud af:

Mandag: Pasta med squash og bacon. Vi havde fået squash af to forskellige naboer med haver, og kombineret med en madlavningsfløde, der var blevet til overs fra weekenden, og en lille stakkels øko-citron, der skulle bruges, var det helt oplagt at lave en pastaret ud af alle herlighederne. Parmesanost til at drysse over, er fast udstyr i køleskabet.

Mandag var også første skoledag for størstebarnet, så vi var alle lidt tidligere hjemme end normalt. Derfor havde vi tid til at trylle en rest risengrød fra fryseren om til klatkager til eftermiddagsnack.

Tirsdag: En rest kødsovs fra fryseren, kombineret med grøntsagsrester fra weekenden, wraps fra skabet, revet ost og hjemmelavet guacamole blev til endnu et super måltid.

Onsdag og torsdag: Vi blev indhentet af første-uge-tilbage-efter-ferie-træthed, så disse to dage stod menuen på rugbrødsmadder, lavet med hjemmelavet rugbrød og det generelle udbud af pålæg i køleskabet, makrel og kogte æg. Vi havde en vandmelon (også til overs fra weekenden), som tjente som dessert begge dage.

Fredag: I aften står menuen på grillpølser (fra fryseren) og kold kartoffelsalat, lavet af kartofler, der skal bruges før vi er væk hele weekenden, en rest græsk yougurt, karry, majo og lidt revet løg. Der ligger også to bananer i vindueskarmen, der skriger på at blive lavet til bananpandekager 🙂

Så dermed har vi klaret os godt igennem ugen uden ekstra indkøb. Men nu er vi også klar til at handle nye forsyninger, og lave saftevandsis. God fredag derude 🙂

 

4 kommentarer

  • Hope

    Fedt at læse sådan en madplan fra det virkelige liv, nogle gange er madplan bare 7 retter og man tænker at de må have køleskabet fuldt af rester.
    Vi kørte køleskabet i bund op til vores ferie, nu kører vi på fryserene?

    • Jane

      Tak, og helt enig, vores madplaner indeholder også masser af retter, som ikke har et reelt navn, mere ala “væltet køleskab” eller “det jeg lige havde lyst til, blandet sammen” 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.