Frugal Friday

Frugal Friday

FullSizeRender (27)

Denne uge har stået i genbrugsguldets tegn. Vi skal til bryllup imorgen, lørdag, hvilket kræver noget lidt finere tøj, end det som min meget hverdagsprægede garderobe kan præstere. Så i ugens løb var jeg på tour de genbrugsbutik for at finde bryllups-egnet tøj. Og jeg endte med at finde endnu mere end jeg ledte efter.

Endnu engang har jeg præsteret at finde nogle jeans der (når jeg selv skal sige det) sidder helt perfekt. De er lige til den stramme side, men jeg trænger helt ærligt også til et par løbeture, så det skal nok gå. Og så fandt jeg (endelig) den læderjakke, som jeg har ledt SÅ LÆNGE efter, og til sølle 60 kroner, fordi butikken havde sommerudsalg, og halv pris på alt. Jeg har ikke haft andre jakker på siden jeg fik den med hjem. Kærlighed ved første blik.

Til selve brylluppet fandt jeg det fineste blå silkesæt i to dele. Det var slet ikke det, som jeg ledte efter, men det sad så fint, at jeg var nødt til at købe det med hjem (til 95 kroner kunne jeg slet ikke lade det hænge). Og da jeg kom hjem gik det op for mig, at det var perfekt til bryllup.

I den lokale genbrugsbutik fandt jeg guldsko (til 40 kroner), så nu er jeg klar med et helt “nyt” sæt, som jeg føler mig rigtig fin i, til en samlet pris på 135 kroner. Jeg smider et billede på bloggen af sættet, når vi har været afsted til bryllup.

Jeg lægger sjældent skjul på, at jeg er stor fan af genbrug. Jeg kan godt lide tanken om at handle CO2-neutralt, da genbrugstøjet er jo allerede “i verden”, så jeg ikke skaber en ny efterspørgsel ved at købe tøjet. Samtidig giver genbrugsshopping en mulighed for at øve det kreative øje, da udvalget jo er ret begrænset, så nogle gange skal der tænkes ud af boksen, eller sys om. Og som sidste argument, så får man ofte markant bedre kvalitet for pengene ved at købe genbrug. Andres fejlkøb kan være det rene guld.

Jeg leger lidt med tanken om at vise min genbrugs-garderobe frem – er det noget I gider se?

God aften derude.

 

 

 

8 kommentarer

 • Katrine

  Det lyder som en rigtig god ide, de indlæg vil jeg glæde mig til. Vi skal også til bryllup i dag, og jeg syntes at alle kjoler i skabet havde været med til fest nok mange gange , og jeg kunne intet passende finde i genbrug, så jeg tog faktisk mod til mig og spurgte en sød kollega (ca.samme str. som mig) om hun havde en kjole jeg måtte låne. Hun kom næste dag med den smukkeste kjole i den rigtige længde, str., farve osv. Så den skal jeg have på i dag til bryllup. Jeg er så glad fordi jeg turde spørge. Vi kan godt blive bedre til at genbruge hinandens tøj på den måde 🙂
  Tak for et som altid inspirerende fredagsindlæg. Vh Katrine

 • Hope

  Jeg ville elske sådan en indlæg ?
  og er dybt misundelig på din læderjakke, det er for fedt?
  De sidste mange bryllupper har jeg haft den samme elsket kjole på og så skiftet tilbehøret. Det er en kjole jeg kun har brugt til bryllupper og nytår, men har bestemt tjent sig hjem, selvom den er købt fra ny. Hvis jeg skulle have en ny ville jeg helt sikkert købe i genbrug?
  Måske en guide til dine genbrugsbutikker?

 • Katrine

  Jeg vil også rigtig gerne se din genbrugsgarderobe! Jeg synes, det er super inspirerende at se, hvad andre falder over i genbrug og på loppemarkeder, men jeg synes godt det kan være svært og temmelig tidskrævende at gå i genbrugsbutikker, fordi man af og til skal lede længe efter guldet. Men sådan kan jeg nu også godt have det i almindelige tøjbutikker, så det er ikke fordi, jeg shopper løs der heller;) Men i det hele taget er din blog meget inspirerende både hvad angår tøj og måder at undgå madspild, hvilket jeg er kæmpefan af. Det er først gang, jeg skriver, men jeg har læst og kigget med i et stykke tid;)

 • Katrine

  Og i øvrigt en superfed læderjakke! Er også ret misundelig – hvem der dog bare fandt sådan en sag til sølle 60 kr;) Kan godt forstå du er glad!

 • Sabine

  Glæder mig vildt til at se sættet fra brylluppet. Og vil ELSKE at se din garderobe.
  Tilslutter mig, at en guide til dine butikker ville være fedt. Og måske en guide til, hvordan man går til at shoppe genbrug, og skille skidt fra kanel ?
  Elsker også fredags update. Hvad med en eks. onsdags update i hvordan stilen var, hvordan tøjet var sat sammen osv. altså et billede af dit outfit og hvordan man uge efter uge kan mixe og matche tøjet ?
  Også gerne mere om din boligindretning og mere om, hvordan du lever den sunde stil, spiser, træner osv.
  Elsker din blog!

 • Malin

  Nøj, hvad gad jeg godt at gå på shopping med dig 😉 Du er virkelig god til st spotte de gode fund imellem al ragelse, det trods alt ofte er. Glæder mig rigtig meget til at se det nye sæt tøj! Jeg vil også meget gerne følge med på guidet tur i din genbrugsgarderobe! Har selv bygget en garderobe op som efter hånden indeholder rigtig meget genbrug – og jeg nogle enkle ting, jeg er rigtig glad for!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.