Minimalisme

Tid til efterårsoprydning

IMG_3575

Selvom vi stadig skriver august, så har det faktum, at vores sommerferie er slut kombineret med efterårsagtigt-vejr, sat mig i september-stemning. Og misforstå mig ikke, jeg elsker september. I mine studieår betød september semesterstart, med opstart af nye fag, indkøb af nye bøger og hverdagens genkomst efter sommerferien. Og den stemning sidder stadig i mig, når vi når til september, og den lidt friskere efterårsluft giver mig lyst til oprydning, rengøring, åbne vinduer og nye gode vaner.

Jeg vil derfor benytte anledningen til at gentage min #declutteringapril-projekt, som jeg brugte til at blive helt flytteklar  sidste år ved at skille mig af med en masse unødvendige ting i lejligheden. Denne gang vil jeg dog gribe det lidt anderledes an. Inspireret af Marie Kondo, vil jeg opdele oprydningen i kategorier istedet for. Ved at opdele i kategorier, og fx samle alt tøj på et sted, også sko, jakker, regntøj osv, er det nemmere at bevare overblikket over, hvad man egentlig har.

Kategorier:

 • Tøj
 • Hobbyting (garn, stof, ufærdige projekter)
 • Køkkenting
 • Toiletting/rengøringsmidler
 • Drengenes legetøj/tegneting/spil
 • Papirer
 • Minder
 • To-do-listen (alle ufærdige projekter)

Jeg indlægger en ekstra udfordring til mig selv. Jeg er nemlig den fødte udsmider, men virkelig dårlig til at få købt nyt, hvilket nok er grunden til at købestoppet går så godt.

Så ved afslutningen af hver kategori skal jeg skabe overblik over, hvad vi mangler i de enkelte kategorier. Fx ved jeg, at vi mangler nogle flere plastikbøtter til rester i køkkenet, og vi mangler nogle spil til drengene, som både mindste-og størstebarnet kan være med til at spille.

Så der vil også være indlagt en række ny-anskaffelser i oprydningen.

Hele meningen med min egen hjemmebryggede version af minimalisme, er nemlig ikke bare at have få ting, men at have de rette ting 🙂

Vil I være med?

 

7 kommentarer

 • Anja

  Det kunne være rigtig godt for mig og min familie, med en omgang oprydning/ sortering. Har du nogen gode fif til hvordan Marie kondo udføres i praksis.?

 • Pia

  Det er sådan en god ide Jane. Jeg har selv brugt Konmari metoden, efter at have læst hendes bog, på mit tøj. Konceptet med om hvorvidt det skaber glæde (sparks joy) er virkelig rammende dér. Andre steder lever jeg efter et William Morris citat: “Have nothing in your house that you do not know to be useful, or believe to be beautiful.”
  Jeg glæder mig til at høre mere om din udfordring.

 • Line

  Du skriver plastikbøtter til køkkenet? Vi købte en del sistema da det lige var kommet frem, men med alt det vi ved om plastik (og dens manglende bæredygtighed) har jeg faktisk fortrudt vores køb af plastik og ville ønske vi enten havde købt stål eller glas. Så jeg vil anbefale dig at overveje det grundigt inden du investerer i nyt plastik

  • Jane

   Ja, der burde vi også overveje at få skiftet ud – jeg har bare ingen erfaring med andet end plastikbøtter til rester. Glas virker upraktisk. Hvad er din erfaring?

 • Anne Kathrine

  Jeg har længe fulgt med i din mission på instagram, men kommer relativt sjældent her til din blog – og det er da godt nok en fejl! Med en flytning i udsigt vil jeg derfor ret forsinket gerne melde mig på banen som ønske-minimalist med drømme om færre, rigtige ting. Lad oprydningen begynde!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.