Frugal Friday

Frugal Friday

IMG_1808

Det er lidt sjovt at skrive disse Frugal Friday indlæg. De minder mig om, at hver for sig kan disse små handlinger virke ubetydelige, men samlet set skaber de en følelse af, at jeg gør en lille forskel for min økonomi (og dermed frihed), hver eneste dag.

Jeg tror ikke, at man kan undervurdere værdien af, at respektere ressourcer, herunder penge. Når jeg sørger for at bruge et gavekort, hvis muligt, og ikke bare lader dem løbe ud eller blive væk. Når jeg køber brugt til en brøkdel af prisen. Eller laver mad herhjemme, istedet for at vælge take away eller gå ud og spise. Så sender jeg et signal til mig selv, om at hver krone tæller i det store regnskab.

Det er ikke en opfordring til at være nærig. Køb endelig fine gaver til familie og venner, det giver glæde både at give og få gaver. Men i det daglige er det rart at vide, at der ikke forsvinder penge ud i det blå, som ikke skaber glæde eller værdi for nogen.

Så derfor…

  • Jeg har skruet ned for genbrugskøb til mig selv, da jeg måtte indse at mit skab er stopfyldt, og forår/sommergarderoben fint er på plads. Til gengæld købte jeg to par shorts til storebror og et par lange bukser til lillebror i genbrugen idag. Med to drenge til den aktive side, så kan man aldrig få bukser nok. Prisen var 95 kroner for de tre par.
  • Jeg sagde ja tak til gamle hynder til havemøbler fra en nabo. Jeg havde i forvejen planer om at sy hynderne selv, og nu har jeg fået skumgummiet leveret gratis til døren, og skal bare ud og købe stoffet. Hynderne havde små pletter, så alternativet for naboen var, at de skulle på genbrugspladsen. De sparede turen, og jeg sparede pengene. Win-win.
  • En veninde havde bestilt strik til sin datter, og i bytte for (synes jeg selv) en rigtig fin cardigan, helt efter hendes eget design og ønske, fik jeg lidt penge, og glæden ved et veloverstået strikkeprojekt, som jeg ved vil blive brugt meget.
  • Jeg fik endelig taget mig sammen til at lave regnskab for første halvår af 2016. Det er vigtigt at holde øje med hvor pengene forsvinder hen. Så er det nemmere at beholde motivationen for at bruge dem rigtigt.
  • Jeg fik samlet alt det tøj, som jeg stadig havde til salg på trendsales.dk og dba.dk efter min store oprydning i klædeskabet, og gav det videre til en veninde, som kan tage det med på loppemarked. Hun kan måske tjene lidt på det, hvilket er rigtigt fint. Jeg havde et stort behov for at få sendt de sidste ting ud i verden, og det er ikke alle tabte penge, der kan tjenes ind igen. Det er også en fin påmindelse om ikke at bruge penge på tøj, medmindre man er helt sikkert på, at det bliver et hit.

 

God aften derude.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.