8 In DIY

Hjemmesyet vs genbrug

 

imageJeg har fået min sy-mojo tilbage efter lang tid, uden lyst til at finde symaskinen frem. En weekend uden børn, kombineret med mangel på kortærmede, lyse trøjer, gjorde at jeg endelig fik taget mig sammen. En anden årsag til sypausen var, at jeg havde lovet en veninde at sy betræk til en madras for hende, og det projekt skulle først klares, og skabte lidt en stopklods for at få syet de sjovere ting.

Den første af toppene er allerede i brug, og jeg er allerede vildt glad for den. Processen med at finde stoffet, og de hyggelige sytimer (med høj musik og rødvin i glasset) og glæden ved at frit kunne vælge materialer og form på tøjet, har mindet mig om hvor meget glæde jeg får ved at sy mit tøj selv. Samtidig har jeg købt stof for 180kr til de tre toppe, så prisen er også helt okay.

Jeg skal huske, at genbrug skal bruges til at skaffe de ting, som jeg ikke selv kan sy, fx en løbejakke eller sko, men netop disse toppe er garderobe-arbejdsheste, som ikke kan erstattes af selv det bedste genbrugsfund.

Foretrækker du hjemmesyet eller genbrug? Eller ingen af delene? ?

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Hersom
  19. maj 2016 at 5:50

  De ser rigtig fine ud – hvor har du fundet stoffet henne?

  Jeg går efter en primært håndlavet garderobe, suppleret med de ting som jeg ikke selv har mod på at prøve kræfter med; sportstøj, overtøj og undertøj.

  • Reply
   projecthandmade2014
   19. maj 2016 at 18:30

   Tak, stoffet til disse tre toppe er fra stof og stil. Er der et sted, hvor jeg kan følge dine syerier?

 • Reply
  Mette
  19. maj 2016 at 6:58

  Send lidt sy mojo min vej ? Min er lige så langsomt ved at komme tilbage, håber jeg kan gå sommeren i møde, i hvert fald, et par hjemme syet kjoler…

  • Reply
   projecthandmade2014
   24. maj 2016 at 20:40

   Jeg sender sy-mojo i stor stil i din retning. Jeg har ikke nogle projekter lige pt., så du kan låne den i mellemtiden 🙂

 • Reply
  Anita Christensen
  19. maj 2016 at 7:18

  Hejsa… Jeg synes det er fedt med hjemmesyet garderobe… Jeg er i en startfase hvor jeg strikker egne trøjer og også til mine børn. Ønsker også at kunne strikke lette toppe. Det er så fedt at ha lavet det selv, og kvalitet og udtryk blir også mere lækkert. Jeg synes faktisk at man blir helt afhængig af det og så er der jo de indlysende grunde som miljø og økonomi. Det er super indpirerende at følge dig. Vi går faktisk også fra 300 kvardr. Meter ned på 50 i et kolonihavehus og så med bitte lejlighed ved siden af, hvor vi så kan sælge 1 bil fra … Har også gæld som skal væk, men er sikker på det blir en livsstil med mindre og genbrug, både så vi har frihed og så for aldrig at få gæld igen…. Go dag ❤️

 • Reply
  Gabriella
  7. juni 2016 at 19:03

  Hei! Fantastisk morsomt å se dine honemade tees. Har du en template som du kan dele? Hvordan sy sin egne tee?

 • Reply
  Line billing
  24. juni 2016 at 11:12

  Det er da en dejlig side denne her ?. Jeg er vild med både hjemmelavet og genbrug og omsyet genbrug når stoffet er flot men forkert model ?. Kh Line

  • Reply
   Jane
   24. juni 2016 at 22:33

   Hej Line. Tusind tak for dine søde ord, og velkommen til 🙂

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.