8 In Frugal Friday

Frugal Friday

FullSizeRender (10)

Ordet frugal svarer til det danske ord nøjsomhed, men har en bredere betydning. Hvor nøjsomhed betyder at klare sig med eller være tilfreds med lidt, og ikke at stille for store krav, så betyder frugal nærmere at klare sig med lidt, ved på en kreativ måde at sørge for at lidt, er mere end nok. Jeg kan bedst lide den engelske version 🙂

Min hverdag er fyldt med små handlinger, der kan betegnes som “frugal”, uden at disse kan bære et helt blogindlæg hver for sig. Så her har jeg samlet lidt frugality fra denne uge.

 1. Lappede to par af min store drengs bukser, så de kan klare et par ture mere i børnehaven.
 2. Sørgede for at trække gardinerne fra hver morgen, så solen kan varme huset op i løbet af dagen, og at trække dem for igen om aftenen, så varmen varer længere.
 3. Hængte silkebluser og uldsweatre til luftning, så de kan klare en eller flere dage før vask. Særligt uld vasker jeg meget sjældent.
 4. Lufttørrede tøj på stativ fremfor at bruge tørretumbleren. Det er kun strømper, undertøj, håndklæder, klude og sengetøj, som vi tørrer i tumbleren. Resten hænges op, hvilket sparer på elektriciteten og slider mindre på tøjet.
 5. Lavede og fulgte madplan, som involverede masser af grønt og præsterede at få alle rester til at blive en del af den næste dags måltid. Vi har kun handlet mælk, frugt og grønt denne uge, alt andet kom fra fryseren.
 6. Strikkede den sidste karklud færdig, og fik fire klude ud af to nøgler bomuldsgarn fra søstrene grene. Det var den perfekte meditationsstrik i en travl uge.
 7. En pakke rugbrød, som var ved at nærme sig udløbsdatoen blev skåret i tern og lagt i fryseren til at blive ristet og smidt i en salat eller på en suppe en anden god dag.

Har du nogle punkter at tilføje fra din egen uge?

God fredag derude.

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Onlie-Johanne
  13. februar 2016 at 7:32

  Mega fedt indlæg!
  Dejligt med de små ting, og hvor mange små ting man faktisk kan presse ind i en uge.
  Gør det virkelig en forskel at have gardinerne trukket for om natten? Ud over sove værelset er vores bare trukket for hele døgnet.

  • Reply
   projecthandmade2014
   14. februar 2016 at 20:58

   Tak for dine søde ord. Det handler nemlig om de små ting 🙂 I forhold til gardinerne, så havde vi ikke fokus på det i vores gamle lejlighed, men i et energi A-klasse-hus, der kan vi virkelig hurtig se forskel på temperaturen om vi har gardinerne for eller fra i løbet af dagen. Vi ved endnu ikke om det gør en forskel for varmeregningen, det har vi til gode at finde ud af 🙂

 • Reply
  Grethe
  13. februar 2016 at 8:30

  Skøn liste – genkender meget 🙂
  Jeg har en ekstra kande stående til ‘overskudsvand’ fra måltider o.l., som jeg vander blomster med.
  Vi har høns, så alle madrester og grøntsagsrester, skræller osv. kommer i deres madskål i bytte for æg 🙂
  Kh Grethe

  • Reply
   projecthandmade2014
   14. februar 2016 at 21:01

   Ih, jeg ville så gerne have høns, mindre skrald og “gratis” æg = fantastisk. Men jeg ved ikke om det fungerer i et rækkehus 🙂 God ide at genbruge “overskudsvandet” på den måde – ideen er hermed hugget. Kh Jane

   • Reply
    Grethe
    20. februar 2016 at 16:20

    Høns er geniale! Vi bor i alm. parcelhus med ikke speciel stor have, og jeg kender flere eksempler på små hønsehold i rækkehuse 🙂 De kræver ikke meget og er sjove – ungerne kan kigge på dem i timevis, de kalder det ‘hønsefjernsyn’ 😀
    Prøv at google høns og rækkehuse eller lån bogen Økohøns af Jens Juhl, der er vist også eksempler på små haver med høns.
    Kh Grethe

    • Reply
     projecthandmade2014
     1. marts 2016 at 20:06

     Tak for tippet. Jeg har undersøgt det nærmere, og der er faktisk ikke nogen hindringer i, at vi skulle kunne have høns. Nu skal kæresten bare overtales 🙂

 • Reply
  DorteS
  14. februar 2016 at 20:34

  Suveræn liste! Masser af inspiration – de fleste ting gøres også herhjemme.

  1. Har altid indkøbsposer med i tasken, så jeg undgår at skulle købe eller få dem af plastik.
  2. Klipper dåser til madvarer og cremer op for at få det sidste indhold ud.
  3. Laver risengrød under dynen. Det har ikke kun elsparefordele – det sparer mig også for konstant at skulle røre i gryden, mens det koger! (Det brænder jo ALTID på!) i stedet sætter jeg det over om morgenen, koger det op og sætter det under dynen, mens vi taget på arbejde. Så kan det også gøres spiseklart på kun ti min, når vi kommer hjem – og er dermed fleksibel og hurtig madlavning.
  4. Bruger poserne fra toiletpapir, køkkenrulle og bleer til affald. De passer nemlig lige i vores toiletspande.

  • Reply
   projecthandmade2014
   14. februar 2016 at 21:03

   Tak for flere tips, det er så dejligt med ny inspiration. Særligt ideen med at genbruge posterne fra toiletpapir osv, det havde jeg slet ikke tænkt på. Da vi havde blebørn genbrugte vi altid ble-poserne, men jeg havde slet ikke tænkt på dette. Tak 🙂

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.