Købestop

Den fulde shoppeliste for 2015

IMG_0016

Som en god afslutning på 2015, skylder jeg jer en opgørelse over årets køb. I hele 2015 noterede jeg de nyindkøb, som jeg foretog, og her er resultatet:

Shoppelisten for 2015:

  • Habitjakke (erstatningskøb)
  • 2 par strømpebukser (basis)
  • 4 par strømper (basis)
  • Vinterstøvler (erstatningskøb)
  • 2 par sandaler (erstatningskøb)
  • 3 lyse undertrøjer (basis)
  • 5 par strømper (basis)
  • 3 par underbukser (basis)
  • Pyjamasbukser (erstatningskøb)
  • Sorte jeans (erstatningskøb)

Min egen konklusion er, at mine nyindkøb for 2015 kan deles i to kategorier.

  1. Basistøj. Jeg har stadig ikke det store ønske om at købe undertøj og strømper brugt. Det kan sagtens lade sig gøre, men jeg vælger at lade være.
  2. Tøj, som jeg ikke selv kan/vil sy. Det gælder habitjakken, jeans og det meste fodtøj. Egentlig, så hører basistøjet også under denne kategori, man kan sagtens sy undertøj og undertrøjer, men jeg vælger at bruge min tid anderledes (på at strikke ).

Jeg er fint tilfreds med listen for 2015, og ser gerne, at 2016-listen holder sig i samme niveau. Forskellen er, at jeg gerne vil bruge lidt tid på at vælge bæredygtige alternativer, når jeg køber nyt i 2016. I de indkøb vil jeg læne mig lidt op ad Johanne fra www.bedremode.nu, som er så sød at lave guides til bæredygtig fashion.

En anden forskel er, at jeg vil notere alle tøj/sko-indkøb for 2016, og dermed også medtage genbrugskøb og køb af stof og garn til nyt tøj.

Så burde der være fuld åbenhed for alle pengene.

Efter to år med fokus på bevidst forbrug er det efterhånden blevet en vane at tænke i behov fremfor ønsker. Og jeg er blevet virkelig kræsen med hvilket tøj, der får lov til at blive i skabet. Og jeg har opdaget, at det er nemt at holde sig fra impulsshopping, hvis man sikrer sig, at alt tøj i skabet er yndlingstøj. Derfor vil jeg hellere have mindre i skabet, hvis bare jeg elsker alt tøj, der hænger derinde. Så føles det af mere. Min måde at opnå den følelse på, er at lave mit eget tøj, men hvis ikke jeg havde de krea-tendenser, så ville jeg fokusere på at købe få stykket tøj, men kun tøj som jeg virkelig 1) havde behov for og 2) elskede.

Har du en tøj-strategi?

God aften derude.

 

 

2 kommentarer

  • Karoline

    Jeg er i meget høj grad inspireret af dig, har dog på ingen måde det samme garn og og stof lager eller den samme erfaring med at sy, men har lavet en liste over ting jeg vil kaste mig ud i at lave selv, meget af det bliver strik. De ting jeg ikke kan lave selv vil jeg også forsøge at købe bæredygtigt, og der Johanne en kæmpe hjælp og inspiration 😉

    • projecthandmade2014

      Tak for dine søde ord. Jeg kan virkelig anbefale at strikke sit eget tøj, du får lige det look du ønsker, i lige de materialer du bedst kan lide, og processen er afstressende. Det er helt tre ting på én gang 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.