Et bæredygtigt liv

Hverdagsaktivisme og det gode selskab

foto (11)

Mit nyhedsfeed og tanker er i disse dage farvet af den lidt for lune vinter, meldinger om ustabilt vejr, usædvanligt varme verdenshave, nedbremsning af golfstrømmen, massedød blandt hvaler og sæler og lignende “beroligende og hyggelige” nyheder. Det minder mig lidt om alle de katastrofefilm, som jeg har set i tiden løb, og med gys har set hvordan den kendte verden forsvandt. Og efter at filmen var slut, har jeg glædet mig over, at den verden, som jeg kendte, stadig var der når jeg kom ud af biografmørket.

Men i denne tid føles min egen verden lidt som en før-katastrofe-scene. Og det er ikke særligt rart at tænke på, og jeg har nærmest lyst til at lukke øjnene for tegnene på, at vi med vores livstil og forbrug af ressourcer, muligvis er ved at gøre uslettelige skader på vores hjem, jorden.

Men inderste inde er jeg en evig optimist, og jeg tror på menneskets evne til at tilpasse sig, og til at arbejde sammen og overkomme vanskeligheder. Jeg tror også på, at hvis nok af os ændrer adfærd, både som enkeltpersoner og som samfund, så kan små skridt blive til kæmpe forandringer. Vi har (muligvis) skabt klimaforandringerne, så vi kan da for søren også rydde vores eget rod op igen. Alle, der enten har børn, eller som ønsker at få dem engang kan vel se pointen i, at det ikke nytter noget at vi “har det godt” lige nu, og så efterlader oprydningen til næste generation.

Netop ønsket om at blive en del af løsningen, og ikke en del af problemet har gjort, at jeg er gået med i fællesskabet Sustain Daily. Rent praktisk, er Sustain Daily et webmagasin og et blognetværk med fokus på bæredygtig livsstil, og idékvinderne er tre super klima-bloggere, som jeg længe har fulgt med glæde.

Tanken med Sustan Daily er ikke, at vi alle skal flytte i jordhuler og passe på ikke at træde på biller og regnorme, men at vi kan inspirere hinanden til gode bæredygtige hverdagsvaner. Sustain Daily er måske noget for dig, hvis du er træt af at slæbe kilovis af unødig emballage til skraldespanden. Hvis du synes, at det er en jungle at købe den “rigtige mad”, når den økologiske mad er fragtet tusindvis af kilometer med fly. Eller hvis du, ligesom jeg ikke kan overskue at tænke på klimaet hele tiden, men godt kan se pointen i små bitte hverdagsændringer, som serveres uden skyld, skam og løftede pegefingre.

Hvis du er blevet nysgerrig, kan du se mere her: sustaindaily.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.