10 In Købestop

Breaking the rules

55Som en del af mit forsæt for 2015 havde jeg besluttet mig for ikke at købe nyt stof og garn, men i stedet bruge af mit (store) lager. Og beslutningen holdt indtil juli, hvilket vil sige, at årets mange projekter hidtil har været strikket af godt modnet garn fra lageret. Det har været en god øvelse i kreativitet at være nødt til at finde på projekter der passede til garnet, fremfor blot at købe nyt.

Men i starten af juli omsatte jeg det gavekort jeg havde fået af mine forældre til godt 1½ kg garn fra Garnudsalg.dk, OG jeg købte seks nøgler drops alpacca, som sammen med lagergarn i samme farve skal blive til en sweater efter eget design.

Helt ærligt så var det en befrielse endelig at få lov til at købe nyt garn, og dermed få mulighed for at realisere nogle af de ideer, der har ventet på at købestoppet på garn var ovre. Og når jeg har strikket mig igennem det nyindkøbte garn, så må jeg gerne købe mere, har jeg bestemt. Basta. Jeg er åbenbart den store rebel, når det gælder garn 🙂

5Mit købestop på tøj lever til gengæld stadig i bedste velgående, og jeg har ikke købt noget nyt siden april, hvor jeg foretog en række basis- og erstatningskøb. Til gengæld har jeg været heldig at finde nogle af de ting, som jeg rent faktisk manglede som genbrug, og derved spare flere nyindkøb til årets shoppeliste. For fuldt overblik, så laver jeg snart en liste over de genbrugskøb, som har fundet vej ind i min garderobe. 

Som en meget positiv bivirkning, så er mit SU-lån netop kommet under 40.000kr., hvilket betyder, at jeg har betalt over 100.000kr. af på det, på under to år. Hvilket er sket samtidig med, at vi har sparet op til det kommende huskøb, og generelt levet godt og spist god, sund mad. Set i det perspektiv, så kan jeg fint leve uden nyt tøj i lang tid endnu 🙂

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Bente
  5. august 2015 at 20:05

  Wauw, det er virkelig flot klaret. Det må bare være en fed fornemmelse at have betalt så meget af på så kort tid. Super flot. Så har du altså også fortjent at købe nyt garn 🙂

  • Reply
   projecthandmade2014
   11. august 2015 at 16:15

   Mange tak, og ja, en meget fed fornemmelse. Og nyt garn var helt på sin plads 🙂 Hav en dejlig aften.

 • Reply
  Line / alleelskeragnes
  6. august 2015 at 5:32

  Du er så sej. Og lækkert garn, dér! 🙂

  – Line

 • Reply
  Line
  6. august 2015 at 6:15

  Du er en kæmpe inspiration!

  Det er sgu lidt vildt.

  At strikke er jo din hobby, så selvfølgelig skal der lidt nyt til engang imellem, så du kan fodre din kreative side.
  Dermed ikke sagt at det ikke kan være sundt at komme lidt i bund engang imellem.

  Jeg har i perioder købt alt for meget stof, så nu prøver jeg at tage mig i nakken og sy af det på hylderne!
  Og det føles jo som om ungerne får “gratis” tøj på den måde;)

  • Reply
   projecthandmade2014
   17. august 2015 at 17:55

   Nemlig, jeg følte også at jeg strikkede med helt gratis garn. Sjovt hvordan hukommelsen snyder een 🙂 Jeg glæder mig til at se dine nye kreationer, du laver så meget flot !

 • Reply
  fossdal
  15. august 2015 at 14:19

  Det er virkelig sejt, at du er så seriøs med su lånet, og så er det vel ok at man forkæler sig selv lidt nu og da. Det må heller ikke blive for surt det hele.

  • Reply
   projecthandmade2014
   17. august 2015 at 17:51

   Tak, det føles også lidt sejt. Og helt enig, det må ikke blive for surt. Men det har nu været helt okay undervejs, men nu måtte der nyt garn til den skøre strikkedame 🙂

 • Reply
  Ingrid
  29. august 2015 at 18:57

  Købestop på garn er noget af det værste. Jeg fylder lageret et par gange om året, men synes godt nok ofte, at jeg alligevel får ideer, som jeg så ikke har garn til (heldigt at jeg så bor så tilstrækkeligt langt væk, at det ikke er muligt at købe ekstra pga den dyre fragt;-)

  • Reply
   projecthandmade2014
   1. september 2015 at 20:09

   Du er også særligt undskyldt, du er virkelig nødt til at købe nok ad gangen, så du ikke løber tør 🙂

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.