Købestop

Breaking the rules

55Som en del af mit forsæt for 2015 havde jeg besluttet mig for ikke at købe nyt stof og garn, men i stedet bruge af mit (store) lager. Og beslutningen holdt indtil juli, hvilket vil sige, at årets mange projekter hidtil har været strikket af godt modnet garn fra lageret. Det har været en god øvelse i kreativitet at være nødt til at finde på projekter der passede til garnet, fremfor blot at købe nyt.

Men i starten af juli omsatte jeg det gavekort jeg havde fået af mine forældre til godt 1½ kg garn fra Garnudsalg.dk, OG jeg købte seks nøgler drops alpacca, som sammen med lagergarn i samme farve skal blive til en sweater efter eget design.

Helt ærligt så var det en befrielse endelig at få lov til at købe nyt garn, og dermed få mulighed for at realisere nogle af de ideer, der har ventet på at købestoppet på garn var ovre. Og når jeg har strikket mig igennem det nyindkøbte garn, så må jeg gerne købe mere, har jeg bestemt. Basta. Jeg er åbenbart den store rebel, når det gælder garn 🙂

5Mit købestop på tøj lever til gengæld stadig i bedste velgående, og jeg har ikke købt noget nyt siden april, hvor jeg foretog en række basis- og erstatningskøb. Til gengæld har jeg været heldig at finde nogle af de ting, som jeg rent faktisk manglede som genbrug, og derved spare flere nyindkøb til årets shoppeliste. For fuldt overblik, så laver jeg snart en liste over de genbrugskøb, som har fundet vej ind i min garderobe. 

Som en meget positiv bivirkning, så er mit SU-lån netop kommet under 40.000kr., hvilket betyder, at jeg har betalt over 100.000kr. af på det, på under to år. Hvilket er sket samtidig med, at vi har sparet op til det kommende huskøb, og generelt levet godt og spist god, sund mad. Set i det perspektiv, så kan jeg fint leve uden nyt tøj i lang tid endnu 🙂

10 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.