7 In DIY

Nyt og gammelt

4Som jeg skrev om her …

Om at tage sin egen medicin…

… så havde jeg en bunke tøj liggende til redesign, og aftalen med min veninde var, at jeg skulle lave et redesign om ugen, og sende det til genbrug som ikke virkede.

Som sædvanlig så holdt planen ikke helt, og symaskinen stod stille hele måneden efter på grund af sommerferien. Men da jeg endelig fik taget hul på bunken var jeg hurtigt igennem, og lidt overraskende så røg en stor del af tøjet videre til genbrug med det samme. Så min teori om, at det ikke nytter at gemme til “engang” holder vand, for når “engang” endelig kommer, så er interessen væk.

Men jeg fik lavet to gode ting fra bunken. En lang tunika, størrelse X-large blev til en kortærmet skjortebluse. Jeg har længe manglet en lys skjorte med et tvist, og jeg tror, at den bliver et hit. Og et par (alt for lavtaljede) jeans blev lavet om til en nederdel. Jeg har set flere på nettet, der har lavet lignende projekter, og det er virkelig et nemt og hurtigt sy-fix.

44

Men der er faktisk kommet mere “nyt” tøj i garderoben. Forleden uge fandt jeg den perfekte stribede bluse i en genbrugsbutik i Glostrup. Mindstebarnet og jeg var på vej ud og besøge en veninde, og imellem tog- og busturen, nåede vi et smut forbi et par genbrugsbutikker.

Og den sidste nyhed er et remake af en blondetop, som jeg syede i foråret. Pasformen blev aldrig helt perfekt, så da jeg havde mere af stoffet liggende, var det oplagt at lave en ny.

Så nu er der igen lidt nyt på hylderne i skabet, og redesign-bunken er fjernet fra kælderen. I sidste uge fik jeg også slæbt 5-6 poser med ting fra kælderen til genbrug, og jeg kan virkelig se en kæmpe forskel. Efter rydningen af loftsrummet og en masse ture til genbrugen, er vi efterhånden ved at være flytteklar. Hvilket er godt, for vi får nøglerne om 1½ måneder.

En tanke der både skaber vild glæde og ren rædsel i mit hoved. Glæde, fordi jeg virkelig er klar til at flytte, og fordi et års ventetid snart er overstået. Og rædsel, fordi jeg skal flytte fra et sted, hvor vi har boet i 7 år, hvilket er det længste sted jeg har boet bortset fra mine (ja, i flertal) barndomshjem. Denne lejlighed er også det eneste sted vi har boet, efter at vi fik drengene, hvilket vil sige hele deres liv, og hele vores liv som forældre. Så det er ikke en lille ting at flytte herfra, men vi satser på, at vi vinder lige så meget (eller mere) end vi taber.

God aften derude.

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Lotte
  20. august 2015 at 9:24

  Åh, hvor kan jeg sagtens følge dig. Vi står i præcis det samme (bare lidt omvendt fra eje til leje). Vi har haft hus i ni år (hvoraf jeg har ryddet ud i de tre… Utrolig så meget det lykkedes os at få skrabet sammen, suk!) og fik huset solgt lige før sommerferiens slutning. Så nu står vi i kaos, bekymringer og afvikling, krydret med lettelse og glæde. Spændende at følge dit projekt!?

 • Reply
  Mette WK
  21. august 2015 at 8:55

  Hvor er det blevet fint 🙂 Kan du fortælle mere om, hvad du gør, når du syer tøjet om? Har du nogle teknikker/strategier, something 😉

  • Reply
   projecthandmade2014
   1. september 2015 at 20:08

   Mange tak 🙂 Jeg prøver at få skrevet et indlæg snarest om min meget lavpraktiske tilgang til redesign 🙂

 • Reply
  Ingrid
  29. august 2015 at 18:55

  Hvor er du bare god! Og sikke nogle fine ting. Er vild med den blondetop! kh Ingrid

 • Reply
  Mette
  2. juli 2017 at 14:32

  Hvordan har du lavet nederdelen?

  • Reply
   Jane
   2. juli 2017 at 22:05

   Hej Mette. Nederdelen er syet af et par gamle jeans med ret meget stretch. Jeg klippede bukserne op, fjernede lidt ekstra stof mellem benene og syede det hele sammen igen 🙂 Gir det mening?

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.