Minimalisme

Oh, du danske sommer … om en langsommelighedssommerferie

FullSizeRenderTre ugers sommerferie, er nu brugt næsten op, og vi har kun en lille weekend imellem os og hverdagen. Og dermed har vi også præsteret at lægge vores ferie midt i den mest efterårsagtige juli måned, som ihvertfald jeg kan huske. Men jeg er nok også det eneste menneske i DK, som ikke har haft de store klager over vejret, på trods af, at vi (endnu engang) havde planlagt staycation i skønne Danmark, herunder en uges telttur 🙂

Men sandheden er, at jeg ikke føler mig godt tilpas, når det er alt for varmt, og denne sommer har jeg kunne gå med jeans og uld, så jeg har følt mig “hjemme”. Jeg har ikke skulle jagte drengene med solcreme og solhatte, og det har aldrig været for varmt til at strikke.

Vi har haft en rigtig dejlig ferie med masser af besøg hos familie og venner, og små ture ud i “sommer”-landet. Fokus har været anti-hverdag. Vi har nægtet at stresse efter noget, hvilket har medført et par sene ankomster og forrykkede planer, men pointen var netop at fjerne den konstante følelse af at “skulle nå noget”. Og drengene har fået lov til at hjælpe alt det de ville. Med at pakke bil, vaske op, lave mad, vaske tøj osv., hvilket har betydet, at alt har taget den dobbelte tid, men vi har også fået et par stolte drenge, der også har været en reel hjælp (til tider).

Ferien sluttede af med en uge i telt på en campingplads i det jyske, nær havet. Standardudstyr for ugen var gummistøvler og uldsweatre, men der er noget helt særligt ved at tage drengene helt væk fra deres normale rammer. Og tiden går anderledes, når man bor i telt. Vi kommer allesammen helt ned i gear, spiller spil, går ture og vi får nogle gode snakke med drengene, om alt muligt, og ingenting. Vi lader langsommeligheden tage styringen fremfor den normale “nå alting på den halve tid”-følelse.

Vi startede vores “teltturs-tradition”, da lillebror lige var blevet et, og efter et år med to ret små børn havde vi brug for at udfordre dagligdagens faste rammer og følelsen af, at alt skulle planlægges til mindste detalje. Det var en kæmpe succes, og gav os en følelse af frihed, og af alt igen kunne lade sig gøre. I år var vores tredje år på telttur, og nu hvor drengene er 3 og 5 år, så er det næsten blevet for nemt, men også helt utroligt hyggeligt.

De sidste dage af ferien skal gå med at få klaret det sidste tøjvask, klargøring til mandag, og med at vende drengenes sovetider tilbage til normalen. Og så skal jeg planlægge mine efterårsstrikkeprojekter. Der er både gavestrik og en islandsk sweater på programmet.

God aften derude 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.