Købestop,  Minimalisme

Om endelig at være tilfreds…

11Som jeg beskrev i mit sidste indlæg, så har jeg endelig fået sorteret ALT mit tøj, også det hemmelige lager i kælderen. Og i samme weekend fik jeg taget mig sammen til at tømme mit skab for alt indhold, støvsuge og vaske skabet, og lægge tingene tilbage på en bedre måde. På billedet mangler det tøj, der var til vask, herunder alle min undertrøjer, hvilket viser en klar shoppe-nødvendighed.

1111111

1111

Det kostede et par timer med et meget rodet soveværelse, men hele processen har gjort, at jeg endelig (!!) føler mig færdig med at sortere i mit tøj. Der kom nogle “nye” ting ind i skabet også, som blev bedømt egnede til at komme tilbage i rotation igen. Men det ekstra tøj i skabet gør ikke, at det føles som for meget. Tværtimod, så giver det mig ro i mit hoved, at jeg endelig har fået samlet alt tøj et sted, så der ikke ligger skjulte bunker nogle steder.

Hele sidste uge efter den sidste store oprydning har jeg ikke skænket mit tøj en eneste tanke. Jeg tager det på, som jeg har lyst til, og tænker ikke mere over at rydde ud. Hvis du overvejer en grundig gennemgang af klædeskabet vil jeg anbefale at:

 1. Samle alt tøjet fra skuffer, skabe, kældre og loftrum på et sted, og få sorteret det hele på én gang. Så er det overstået på en gang, og du har det fulde overblik.
 2. Tag alt tøjet ud af skabet, se på alle ting én af gangen og forhold dig til det enkelte stykke tøj.
 3. Brug anledningen til at få vasket dit skab af, så føles det ekstra overskudsagtigt når du lægger det særligt udvalgte tøj tilbage.

Hav en dejlig aften.

4 kommentarer

 • Karen

  Det nummer har jeg også lavet, og det er bare så dejligt! Nu venter sortering i kælder af stof, garn og kreating.
  God aften
  Karen

  • projecthandmade2014

   Ja, det er nemlig rigtigt rart når man er færdig, og så er den naturlige reaktion at finde det næste sted der skal ryddes ud. Jeg skal også have kigget mit stof igennem igen, noget af det har ligget i fem år uden at blive rørt…!

 • Mette M

  Wauu – tillykke 🙂 Skønt at du er nået i mål.
  Interessant at du ikke har skænket dit tøj en tanke hele ugen… jeg oplever selv at de (efterhånden mange) områder at vores hus som er ryddet grundigt op, slet ikke fylder i min bevidsthed længere, hvor de før fyldte mentalt ala: åh nej, det der skal jeg jo også have gjort noget ved….
  Det giver en dejlig frihed og energi til andre områder, synes jeg.

  Mon du kender til LEAN tankegangen? Noget af det du gør minder nemlig meget om nogle aspekter af LEAN 🙂

  Mange hilsner,
  Mette

  • projecthandmade2014

   Tak, det er lidt en fest 🙂 Og helt enig, hele pointen med oprydningen må jo netop være at fjerne den evige dårlige samvittighed, lette underbevidstheden og skabe ny energi.
   Sjovt, at du netop nævner LEAN. Jeg bruger nemlig min egen version til at gøre de daglige opgaver nemmere. Fx sørge for, at ting har en fast plads, så jeg ikke skal bruge tid på at lede efter dem. Det er endnu en måde at spare tid og tankevirksomhed, som så kan bruges på noget andet og bedre 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.