Minimalisme

Rester fra de riges bord…

11

Sommeren er endelig kommet til Danmark, hvilket inspirerede en tur forbi den lokale genbrugsbutik efter sommertøj til min store dreng. Nogle gange er jeg virkelig heldig, og jeg fandt shorts, en enkelt langærmet bluse, en t-shirt og en kjole til en lille veninde. For næsten ingen penge. I aften er gået med at finde sommertøjet størrelse lillebror frem fra kælderen, og jeg kan konkludere, at vi intet mangler til ham. Så nu kan solen virkelig komme frem.

111

Jeg fandt også tre bluser til mig selv. Fra RedGreen og Petit Bateau, man bor vel på Østerbro 🙂 Ingen af dem virker som om, at de har været brugt. Som udgangspunkt føler jeg mig heldig, men det er også lidt skræmmende, hvad vi “smider væk”.  På det punkt lever vi virkelig i et overflodsamfund.

Apropos overflod, så har min tilgang til mit tøj ændret sig lidt på det sidste, måske fordi jeg har fundet så gode ting på min genbrugsfærd. Før ville jeg prøve at få tøjet “brugt op”, selvom at det ikke var perfekt til mig. Men nu vil jeg hellere sende de ikke perfekte stykker tøj til genbrug, for så at give plads til en perfekt version (naturligvis også købt brugt). De tre bluser kostede 65 kroner i alt, og har nu afløst to langærmede bluser, som er sendt henholdsvis til min søster og til genbrug. Det giver fin mening i min verden.

I forbindelse med min jagt på sommertøjet, fik jeg endelig sorteret alt det tøj jeg har liggende i kælderen til drengene, og imorgen ryger der fire store poser tøj og legetøj til genbrug + en række ting til storskrald. Så endnu et skridt mod en lettere flytning er taget. Det er betryggende at vide, at kampen mod kælderen ikke er en umulig kamp. Da vi stort set ikke køber nye ting, så ved jeg, at efterhånden som jeg får solgt og givet kælderens indhold væk, så bliver det ikke fyldt op med nyt. Og det nye hus har ingen kælderen, så der er også en helt naturlig deadline 🙂

5 kommentarer

 • Mette M

  Fine fund 🙂 Jeg synes også det er tankevækkende at du kan finde ubrugt og dyrt mærketøj i genbrugsforretningen… Og så tænker jeg: hvor er det godt at den som ikke kunne bruge det, sendte det afsted til genbrug! 🙂 Keep it positive 🙂

 • Thea

  Du er da blevet en vaskeægte genbrugshaj… Jeg tror på mange måder, at jeg på måske uretfærdigvis har dømt genbrugsbutikkerne i KBH ude – i hvert fald her på Frederiksberg, fordi det er SÅ dyrt og kedeligt på samme tid. Men det lyder til, at jeg skal begynde at bevæge mig lidt mere rundt 🙂

  Jeg er dog stadig fan af Trendsales, der absolut også givet mulighed for gode scoops til små penge!

  • projecthandmade2014

   Jeg er ihvertfald heldig og finder nogle rigtig gode ting for tiden. Måske er det tilfældigt at mine to nærmeste butikker er rene guldgrubber, jeg har ingen erfaring med genbrugsbutikkerne på FRB. Trendsales er også et hit, der har jeg købt en del babyudstyr og (næsten) ubrugte sko.
   Hav en dejlig aften 🙂

 • fossdal

  Mår jeg ser dine fine fund, ville jeg ønske vi boede et andet sted end Hvidovre. Genbrugeren her har kun gammelkone tøj. Måske fordi alle vi “unge” bruger vores tøj op, og aldrig laver nogle fejlkøb (prøver jeg at bilde mig selv ind)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.