Et bæredygtigt liv

Om vand og lavthængende frugter…

foto (12)

Som det nok er gået op for de fleste, så skal vi flytte til oktober, og vores interesse i at investere i ting til vores lejelejlighed er derfor lig nul. Men bruseren i vores bad sang absolut på sidste vers, hvilket gjorde badetiden en anelse anstrengende, så vi besluttede os alligevel for at få købt et nyt sæt.

Det virkede også ganske naturligt at vælge en vandsparebruser, når vi generelt gør meget for at spare på vandet fx lærer drengene aldrig at lade vandet løbe unødigt, fylder vaskemaskinen og opvaskemaskinen og kører de korte programmer, når det er muligt. Og ved primært at købe genbrugstøj til drengene og også genbruger tøjet fra storebror til lillebror, så sparer vi store mængder vand, da tøjproduktionen er én af de mest vandforurenende industrier.

Men den reelle effekt af skiftet til en vandspare-bruser viste sig først, da jeg ville fylde babybadekaret til lillebror, og hvor det normalt tager 1-2 minutter at fylde badet med bruseren, tog det nu over 5 minutter. Og under et normalt brusebad kan man slet ikke mærke forskel, så med den gamle bruser har vi (uden nogen mærkbar forskel) spildt over halvdelen af vandet.

Til vandhanen købte vi en lille plasticdims, der sørger for, at der kommer mindre vand igennem ad gangen, hvilket både sparer vandet og sikrer at lillebror ikke kan skrue så højt op for vandet, at han bliver våd på tøjet. Win-win.

Når det gælder om at leve mere miljøvenligt, og om at spare penge er jeg stor fan af at starte med de lavthængende frugter. Tippet er hermed givet videre 🙂

4 kommentarer

 • Onlie-Johanne

  Det er ikke kun lillebrødre der kan have brug for sådan en dims på vandhanen. Jeg bliver også sprøjtet på en gang i mellem, fordi der er knald på vandet. Kan du tippe om hvor du har købt sådan en dims?
  Ellers er jeg utrolig enig i at starte med det der er lige for. Fx skulle vores radiator ventiler alligevel skiftes, så vi flottede os og købte nogen der selv skruer ned om natten (og skruer langsomt op igen lige før vi vågner) – Det sparer lidt.

  • projecthandmade2014

   Jeg købte den i Silvan, men de har dem alle steder, bare prøv at spørge. God ide med radiatoren, det kan nemlig sagtens svare sig at betale lidt ekstra og så spare på ressourcerne i det lange løb.
   Det hus vi flytter til er energiklasse A15, hvilket betyder at vores varmeregning falder til omkring det halve, for dobbelt plads, så kan det virkelig svare sig 🙂

 • Marie

  Mit sparetip nr. 1, når man bor i lejebolig, er at tørre så meget som muligt af på udlejer – hvis bruseren sang på sidste vers, er det vel udlejers opgave at skifte den? 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.