Købestop,  Minimalisme

The power of one…

foto (11)The power of one… eller fordansket: “Èn er nok”. Det er et godt motto at have i baghovedet i en oprydningsproces.

Jeg har opdaget, at hvis jeg har den perfekte [indsæt genstand], så behøver jeg blot den ene og kan sende de andre [indsæt genstand] til genbrug eller endnu bedre, droppe jagten på det næste indkøb af [indsæt genstand].

For eksempel endte jeg med at købe otte (!!) sorte pencilskirts, af svingende kvalitet, før jeg endelig gik all in, og købte en velsiddende nederdel af virkelig god (og dyr) kvalitet. Som jeg endte med at bruge nonstop i 3 år, inklusiv under (en del af) min graviditet.

Andre eksempler er, at jeg har én kartoffelskræller, ét par vinterstøvler, én vinterjakke, ét par gummistøvler, ét par sorte og ét par mørkeblå jeans osv. Og jeg har ikke brug for mere.

Hvis du vil rydde ud i dine ting, kan du starte med at finde alle de områder, hvor du har mere end én af hver ting, vælge dine yndlings ud, og lægge resten på pause i en kælder eller et andet sted, hvor det er ude af syne. Jeg vil vædde på, at du ikke vil savne det 🙂

God weekend derude!

6 kommentarer

 • Susanne

  Det er et fint princip og du har jo ret i at alle de ting vi har oftest bare fylder op og så ender vi alligevel med at bruge det samme igen og igen.
  Jeg tror at vi i fremtiden kommer til at se, at vi har færre men dyrere ting, ligesom før i tiden, vi endnu ikke havde etableret den brug og smid væk kultur vi har i dag. Med det pres vi har på ressourcer, f.eks. olieressourcer, kan vi kke blive ved med at forbruge så meget og det behøver vi jo reelt heller ikke. Som du selv skriver har vi ikke brug for 8 halvdårlige nederdele, men kan nøjes med en af god kvalitet.
  Undtaget fra denne regel er dog al hjemmestrik i mit univers. Lidt inkonsekvent må man have lov at være.
  God weekend til dig.

  • projecthandmade2014

   Jeg er helt enig. Og for mig giver det også markant mere livsglæde at have ting af god kvalitet, så det er lidt en win-win situation. Og jeg har også et svagt punkt når det gælder hjemmestrik, jeg har virkelig alt for meget, og ingen planer om at stoppe strikningen 🙂

 • Bente

  Hvor har du bare ret. Det med at købe ordentlig istedet for en masse halvdårligt, det har jeg også lært med årene. Nu er det slut med at gå på kompromis, hellere spare op til den ting jeg virkelig ønsker mig, end at købe noget jeg ved jeg fortryder.

  • projecthandmade2014

   Det ender ofte med at være dyrere i længden at købe noget bras, så jeg tror virkelig at det kan svare sig at vente og spare op, eller købe brugt. Der kan man ofte få god kvalitet til ingen penge 🙂

 • fossdal

  Jeg er helt enig med dig. Det kan også være dyrt i længden at købe billigt. F.eks køber jeg altid kvalitets sko og støvler, de holder i flere år (med lidt hjælp fra skomageren). Hvorimod, et par billige støvler er slidt op på en halv vinter.

  • projecthandmade2014

   Helt enig, kvalitetskøb sparer penge i det lange løb. En bekendt køber en ny jakke hver vinter, og da jeg spurgte hvorfor, så var svaret dels at den gik i stykker, men også at hun gerne ville have en ny ofte. Der hepper jeg derimod på at min højtelskede vinterjakke kan holde en sæson mere – for mig er overtøj og fodtøj ikke en brugsgenstand – men nærmere en investering. Og jeg bliver ikke træt af at se på det samme. Tværtimod.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.