Købestop,  Minimalisme

En hyldest til genbrug

1

English recap: After 1½ years af non-shopping I still find it easy to just use what I already have, combined with homesewn/homeknitted and thrifted clothes. I will keep being a happy non-shopper until I am debt free which will be in just one year at the current rate. 

Efter sidste oprydning i klædeskabet hænger der nu primært mørke farver, hvilket ikke passer synderligt godt med årstiden, men nu engang er de farver, som jeg kan lide at have på. Og jeg kan ikke undgå at bemærke, at nogle af de samme farver går igen i min samling af hjemmestrik.

foto44444444

Og da jeg går efter, hvilke farver jeg godt kan lide at have på, og ikke de farver som er “in”, så slipper jeg også for at skifte dem ud efterhånden som moden skifter.

På det øverste billede er der cirka 50/50 af hjemmesyet tøj og genbrugstøj (noget syet om, noget sad perfekt) og efter godt 1½ år med købestop på nyt tøj, er jeg nu nede på godt 10 stykker tøj som er købt fra nyt, enten fra før købestoppet eller undervejs som erstatningskøb. Så min egen lille inspektion viser, at jeg overholder reglerne ret godt.

Og jeg har stadig svært ved at forestille mig et scenarie, hvor jeg kaster mig frådende over Magasin og køber een af hver. Jeg finder rigtig gode genbrugsalternativer, når jeg mangler noget. Sidst manglede jeg en forårsjakke, men fandt den helt perfekte jakke til bare 48kr. i en genbrugsbutik på sydsjælland.

Og på dagens tur forbi den lokale genbrugsbiks fandt jeg tre (!) forårsjakker mere, en grå og en sort habitjakke, begge lidt oversize i udtryk, men ellers meget forskellige, og en sandfarvet trenchcoat. Alle uden synligt slid og til en samlet pris af 90kr.

Og ja, det er lidt overdrevet med fire forårsjakker, men til de priser kan jeg tillade mig at have dem hjemme “på prøve” og så aflevere dem tilbage til genbrug igen, hvis jeg ikke får dem brugt.

Så jeg kan helt uden at ryste på stemmen erklære, at jeg holder fast i mit købestop ihvertfald indtil jeg er gældfri, hvilket vil sige om cirka et år. Og det er stadig ikke synd for mig 🙂

Læs mere:

Vejen mod at blive gældfri

Når projekter lykkes og flere genbrugskøb

3 kommentarer

 • Onlie-Johanne

  Jeg er vild med at du bliver ved med at skrive at det ikke er synd for dig. Det har jeg nu aldrig tænkt at det var 😉
  Og så må du gerne dele genbrugs tips, selvom jeg selv godt kender det vigtigste; kom ofte og vær forberedt på at gå tomhændet hjem.. Det er bare som om jeg har mistet tålmodigheden på det sidste.

  • projecthandmade2014

   Hehe, du har ret, det er nok også blot en forsvarsmekanisme overfor dem der måtte tænke, at der er verdens mærkeligste projekt som jeg har gang i. Men på den anden side, de kommer nok hellere ikke forbi en minimalisme-købestop-strikkeblog 🙂 Jeg skal nok dele mine mere praktiske erfaringer med genbrugskøb snarest 🙂

 • Susanne

  Det giver så meget mening at lave sit eget tøj og at sy genbrugstøj om. Der findes så meget godt tøj derude, som næsten intet koster og som knap nok er brugt. Det venter nærmest bare på at blive syet om og tilpasset nye brugere. Jeg synes det er en genial mission du er ude i med ikke bare at sy og strikke dit eget tøj, men også tænke over hvad du egentlig behøver. Respekt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.