Minimalisme

Blinde vinkler

foto11Siden jeg første gang læste om minimalisme i 2012, er jeg blevet bedre til at eje mindre og give slip på ting, som jeg ikke har brug for mere. Troede jeg. Men nu hvor jeg har sat mig for at fjerne tre ting fra mit hjem hver eneste dag i april måned, som jeg skrev om her…

#DeclutteringApril Uge 1

… er det gået op for mig, at jeg ikke har været særlig grundig eller helhjertet i mit projekt.

Som jeg har skrevet om før, så arbejder jeg på at få kælder og loftsrum ryddet op til vi skal flytte til oktober. Og der mangler stadig et kæmpe stykke arbejde.

Men jeg bildte mig ind, at vores lejlighed var forholdsvist ryddelig og primært indeholdt de ting, som vi bruger hver dag. Men efterhånden som mit projekt for april får mig til at åbne skuffer og skabe, ser jeg tydeligt at sandheden er en anden. Vi roder, gemmer og glemmer. Hvorfor har jeg hårprodukter liggende, som ikke har været rørt i tre år. Hvorfor har jeg køkkenting stående, som jeg ikke har brugt i syv (!!!) år. Hvorfor ligger der tre par seler i drengenes kommode, når vi aldrig har brugt seler til nogen af dem. Og sådan kunne jeg blive ved.

Men i stedet for at slå mig selv i hovedet over at vores gemme-mani befandt sig i min blinde vinkel, så vil jeg hellere have fokus på at få gjort noget ved det og fortsætte oprydningen.

Declutter-projektet har i øvrigt allerede givet overskud. Jeg har fundet et gammelt gavekort (som stadig gælder) og fået solgt to par sko, som jeg ikke kunne passe mere alligevel. Og jeg kommer stille og roligt tættere på et liv befriet for (en del af) rodet. Så ren win-win.

0 kommentarer

 • Mette M

  Et skridt af gangen… 🙂 Jeg har også fundet gyldige gavekort, og det er da en fest. Det er en fed ambition med 3 ting hver dag – glæder mig over at følge med i processen. Min oplevelse er, at den store oprydning tager tid, men at komme af med tingene tager endnu længere. Jeg fik tømt to hylder i et skab som nu indeholder de ting jeg har sat til salg. Så ligger de ikke og roder på bordet i bryggerset. Hvilket minder mig om at jeg snart skal have kigget på om noget på salgslisten, skal overgå til genbrug… Det er en proces 🙂

  • projecthandmade2014

   Præcis, det er jo en proces. Det kom bare bag på mig at vi ikke var nået længere. Men det kræver nok den helt store oprydning, som du gennemgik tidligere. Den kommer vi helt naturligt igennem når vi skal flytte, jeg ville bare gerne være lidt på forkant, og april hjælper os da lidt på vej. God ide at overveje hvor længe tingene skal være til salg, ellers mister man lidt flow’et hvis de bare bliver liggende. God weekend når du når dertil:)

 • joan

  Rart at høre, at det ikke kun er mig
  …tænkte først at tre ting om dagen var meget, men med en baby der vokser hurtigere end jeg husker, og en del ting gemt i tilfælde af….så har fået sat babytøj til salg, overskud af baby legetøj til salg og så stor mængde småting til genbrug at det var nemmest at fragte af sted i barnevognen, som var noget tynget…har sågar kasseret et julemandskostume som ikke har været brugt i årevis?..men ja tænker også at turen rundt i huset kan byde på på en del flere ting.

  • projecthandmade2014

   Hold da op, så er du da også godt i gang. Og ja, særligt børn er rod-magneter, alle de ting man anskaffer sig til børnene og så glemmer at skille sig af med igen (her taler jeg på egne vegne). Jeg tror faktisk at de fleste sagtens kan finde tre ting hver dag i en måned, som de roligt kan skaffe sig af med 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.