Minimalisme

Shoppelisten 2015 #2

fotoPå denne skønne sommeragtige forårsdag vovede jeg mig ind på Strøget med en meget specifik indkøbsseddel i hånden, og foretog årets anden runde af nyindkøb. Dette indlæg er derfor en opdatering af shoppelisten for i år.

Shoppeliste 2015:

 • Habitjakke (erstatningskøb)
 • 2 par strømpebukser (basis)
 • 4 par strømper (basis)
 • Vinterstøvler (erstatningskøb)

Nye køb

 • To par sandaler (erstatningskøb)
 • 3 lyse undertrøjer (basis)
 • 6 par underbukser (basis)
 • 5 par strømper (basis)
 • Pyjamasbukser (erstatningskøb)

Det kan virke voldsomt at købe to par sandaler, men jeg har længe ledt efter det rette par. De skal være flade, lavet af læder og med blød sål, så de er behagelige at gå langt i, men stadig fine nok til at bruge på arbejde. Da jeg endelig fandt den rigtige model købte jeg dem i både lys og mørk, så er der langt tid til at jeg skal forholde mig til sandaler igen 🙂

Basis tingene giver nok sig selv. Selv det mest inkarnerede købestop må vige for hullede strømper og undertøj. Det er livet simpelthen for kort til.

Mine pyjamasbukser måtte opgives for to måneder siden, da de ikke kunne hænge sammen , og jeg har nu endelig taget mig sammen til at få købt nogle nye.

Ingen af mine nyindkøb er foretaget på baggrund af overvejelser om bæredygtighed eller økologi. Det er pigerne bag www.denlillerecessionista.dk www.bedremode.nu og www.ganskeenkelt.dk meget bedre til at forholde sig til. Min tilgang er markant mere lavpraktisk.

Jeg køber mine basisvarer der hvor jeg plejer, og hvor jeg ved at de holder godt i brug og passer godt til min kropsform. Ved at bruge de ting jeg køber “op”, så ved jeg også, at jeg får fuld valuta for det miljømæssige fodprint som produktionen af tøjet har efterladt.

Før min tur på strøget var jeg forbi biblioteket. Så nu venter der er en festlig lørdag aften med nyt læsestof. I forbindelse med mit declutter-projekt er jeg blevet mindet om, hvor fedt det er at kunne låne bøgerne i stedet for at eje dem. Og hvis jeg endelig skulle finde en bog, som jeg ikke kan leve uden, så kan jeg roligt købe den og vide, at den har en reel værdi for mig. En form for bog trial-run, det er da smart.

God lørdag derude 🙂

6 kommentarer

 • Onlie-Johanne

  Jeg forstår udemærket behovet for at købe en sandal i to farver. Leder selv efter et par, men som du selv antyder har jeg en helt anden tilgang, så det skal nok blive en udfordring.
  Kan dog også godt lide at du skriver at du ikke behøver at forholde dig til det, det frigiver ligesom intellektuel kapacitet. Hvis jeg skulle vælge en helt anden tilgang til tøj en dag, så skulle det være at vælge en uniform og kun gå i det samme, så alle valg blev overflødige. Det romantiserer jeg nogle gange.

  • projecthandmade2014

   Ideen med uniform er rigtig god. Jeg tror egentlig at de fleste har en uniform uden at være bevidste om det. Jeg har enten jeans eller hjemmesyet stretch-nederdel på, men en hjemmesyet løs top eller en sweater hvis det er koldt. Morgenerne er meget nemme når skabet kun indeholder tøj, der passer ind i uniformerne og så er det nærmest kun dagens farve, der skal besluttes 🙂

 • Thea

  Tak for de søde ord!

  Og jeg er vild med tanken om, at man bruger tingene op. Det er virkelig det mest optimale 🙂

  Gad godt se en liste om, hvad der indtil nu er flyttet ind af secondhand ting. Det er nemlig inspirerende at læse andres lister igennem 🙂

  • projecthandmade2014

   Så lidt 🙂 Og enig, det giver en god følelse når tøjet først ryger ud når det reelt kun er værd at bruge til klude (eller gerne lidt før:)). Ja, du har ret, jeg tænkte også at jeg skulle opdatere bloggen med en shoppeliste for så vidt angår mine genbrugskøb – for gennemsigtighedens skyld 🙂 Tak for bekræftelsen.

 • Gitte

  Det er altså et virkeligt dejligt indlæg. Det er sjældent, at jeg kan glædes over at smide noget ud. Er lidt af en samler. Men det der med at give videre, og give slip på det. Det er altså en god øvelse. Tak 🙂

  • projecthandmade2014

   Mange tak Gitte. Det er nemlig en konstant øvelse, men jeg synes faktisk at det bliver lidt nemmere hele tiden 🙂 Også når jeg kan se, at det giver mere overskud når der er mindre rod omkring mig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.