19 In Købestop/ Minimalisme

Project Handmade 2015

foto9999Som jeg tidligere har skrevet, så har jeg gjort mig lidt tanker om hvordan jeg skal køre mit købestop videre i 2015. Allerede i løbet af 2014 bestemte jeg mig for at fortsætte købestoppet, blot med lidt ændrede regler. Så i 2015 er det planen, at alt nyt tøj i min garderobe skal laves af stof og garn fra mit (alt for store lager) eller være genbrug. Igen i år har jeg undtaget køb af basistøj, undertøj, strømper osv. og enkelte erstatningskøb, hvor jeg ikke (med et fornuftigt resultat) selv kan sy tøjet fx jeans og habitjakker. Jeg lever med samme begrænsede mængde tid som alle andre, og hvis jeg selv skulle frembringe jeans i en kvalitet som jeg ville gå med, så skulle jeg droppe mit job for at have tid nok og det virker en anelse voldsomt 🙂

Ved at udvide købestoppet til at gælde stof og garn vil jeg tvinge mig selv til at få brugt en større del af det jeg allerede har liggende, og ikke blot købe nyt, når jeg får nye ideer. En anden årsag til opstramningen af reglerne er, at mit købestop i 2014 ikke har været “svært nok”. Det var min tanke med købestoppet, at jeg gerne ville gøre med ud af at redesigne det tøj jeg allerede har liggende, men det er jeg næsten ikke nået til, fordi jeg købte nyt stof i stedet. Tredje og sidste grund til de nye regler er, at jeg har sat mig i hovedet at få betalt mit SU-lån af før september i år. Derved kan jeg, blot en uges tid, nå at være gældfri før vi så skal betale købesummen for det hus vi har købt, og dermed kan se frem til at skylde nogen penge de næste 20-30 år.

Ingen regler uden undtagelser (naturligvis) og til min fødselsdag må jeg ønske mig stof og garn, eller penge til samme, og hvis jeg kan sælge/bytte mig til nye materialer er det også acceptabelt.

Der er også masser af miljømæssige grunde til at bruge de materialer som allerede er “sat i verden”. Men jeg har nok mere fokus på de mere nære konsekvenser af købestoppet for mig selv. Jeg bruger færre penge og meget mindre tid på tænke på min garderobe, når jeg holder fast i mit købestop, og det i sig selv er grund nok for mig. Det miljømæssige er dog en meget kærkommen bivirkning.

Nu mangler jeg blot at finde ud af, hvordan jeg ændrer navnet på bloggen, men der går alligevel ofte nogle måneder, før man skriver det nye årstal rigtigt, så jeg har lidt tid at løbe på 🙂

You Might Also Like

19 Comments

 • Reply
  Thea - Ganske Enkelt
  1. januar 2015 at 21:29

  Sejt projekt for det nye år! Rigtig god vind med det 🙂

 • Reply
  Onlie-Johanne
  2. januar 2015 at 7:33

  Held og lykke med det i 2015 også 🙂
  Ville elske at se mere til dine sy-projekter også. Jeg har også nogle re-design projekter liggende som kunne trænge til en kærlig hånd.

  • Reply
   projecthandmade2014
   5. januar 2015 at 20:02

   Kære Johanne.

   Mange tak, jeg håber også snart at symaskinen kommer frem fra sit skjul. Nu får jeg endnu mere brug for den 🙂

   Hvilke redesign projekter skal du til at kaste dig over?

   • Reply
    Onlie-Johanne
    6. januar 2015 at 15:21

    Jeg har en masse herre-skjorter liggende, men ellers er det store projekt at få tryllet gamle bukser om til nederdele 🙂

    • Reply
     projecthandmade2014
     10. januar 2015 at 18:57

     Spændende! Det er en super flot nederdel du fik lavet af jeans – jeg har tænkt mig at gøre dig kunsten efter 🙂

 • Reply
  Trine Lykke
  2. januar 2015 at 14:57

  Uh, har glæder mig til det her indlæg. Lyder som om du højner niveauet en del!
  Jeg glæder mig meget til at følge dig.

  Du ændre blog-navnet under indstillinger 😛

  • Reply
   projecthandmade2014
   5. januar 2015 at 20:01

   Mange tak Trine. Jeg sender hurtigt rosen tilbage, jeg har virkelig haft stor glæde af dine indlæg (også) på den nye blog.

   Og jeg glæder mig i øvrigt også til at følge dit trænings projekt i år 🙂

 • Reply
  Astrid
  2. januar 2015 at 22:38

  Super fed udvidelse af ideen om købestop, spændende at følge med i

 • Reply
  Anja
  8. januar 2015 at 15:10

  Jeg er meget inspireret! Genbrug – indbefatter det køb genbrugstøj – eller dækker det over redesign alene? 🙂

  • Reply
   projecthandmade2014
   10. januar 2015 at 18:51

   Mange tak. Genbrug omfatter også køb af genbrugstøj, men kun i rigtige genbrugsbutikker, ellers går jeg bare shop-amok på trendsales i stedet for rigtige butikker 🙂

 • Reply
  LINKLOVE OG EN MASSE GODE INTENTIONER : DEN LILLE RECESSIONISTA
  19. januar 2015 at 15:11

  […] Project handmade – Project handmade 2015 […]

 • Reply
  fossdal
  19. januar 2015 at 19:36

  Spændende blog, det er første gang jeg er på besøg, men bestemt ikke sidste. Glæder mig til at følge med.

  • Reply
   projecthandmade2014
   20. januar 2015 at 7:47

   Tak for din hilsen – og i lige måde – jeg har også været inde og snuse rundt på din blog. Der er virkelig mange brugbare tips 🙂

 • Reply
  Libbie
  20. januar 2015 at 7:23

  Sikke en fed grundholdning du har….! Hjemmelavet eller genbrug, den vil jeg tage til mig 🙂

  • Reply
   projecthandmade2014
   20. januar 2015 at 7:49

   Mange tak! Og du er da allerede godt i gang, du må efterhånden have en fuld hjemmesyet garderobe med det aktivitetsniveau du holder dig 🙂

 • Reply
  LINKLOVE OG EN MASSE GODE INTENTIONER | Trine Lykke
  4. december 2015 at 6:29

  […] Project handmade – Project handmade 2015 […]

 • Reply
  NEW YEAR // LOTS OF GOOD INTENTIONS | Trine Lykke
  4. december 2015 at 6:30

  […] Project handmade – Project handmade 2015 […]

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.