DIY

Julerier

Med den epidemi af julenissedøre med dertilhørende nisser, som Danmark er blevet ramt af denne december måned, så ser jeg det som min pligt som strikker at sørge for at alle disse nisser bliver klædt varmt på. Derfor er her opskriften på det hue og halstørklædesæt, som jeg strikkede til vores nisse, da han flyttede ind sidste år. Og det kan sagtens nås endnu, vores nisse fik først hængt knager og tøj op i midten af december sidste år. Ting tager tid.

Halstørklæde: Slå 10 masker op på pind 2 eller 2,5. Jeg har brugt højlandsuld fra garnudsalg og holst garn, men al tynd uld (eller bomuld, hvis vi ikke har at gøre med en kuldskær nisse) kan bruges. Strik nu blot ret frem og tilbage i den længde, som nissen ønsker at halstørklædet skal være. Farveskift kan selvfølgelig undlades, men jeg stemmer altid for striber, når muligheden er der.

Hue: Slå 30 masker op på pind 2 eller 2,5 med samme garn som før. Strik rundt (jeg brugte strømpepinde), og efter fem pinde strikkes to masker sammen i hver siden af huen, så der tages to masker ind. Dette gøres i alt fem gange med fem pinde imellem hver gang. Til sidst lukkes huen af ved at trække garnet igennem de sidste masker. Hvis du har mod på det, kunne huen være sød med en lille dulle for enden, men så god finmotorik har jeg ikke 🙂

I øvrigt er halstørklædet på det øverste billede hængt med vrangen ud af, men det er hvad man får ud af at lade sin ikke-strikke-kyndige-kæreste hjælpe nissen med holde indflytningsdag. Jeg har valgt at lade det hænge sådan, for at minde mig selv om at julen ikke handler om perfekte dekorationer og farvekoordinerede hyggestunder – men slet og ret hyggestunderne.

God jul, når vi når dertil 🙂

0 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.