Minimalisme

Om at bruge det man har

Efter snart et år med købestop har jeg haft anledning til at kigge lidt dybere i skabet end normalt. Jeg er allerede igang med at redesigne en bunke af mit hjemmelavede tøj.

Men alligevel finder jeg mere “guld” i kælderen under mit oprydningsprojekt. Blandet andet en stribet kjole fra H&M, som var for kort til reelt at kunne bruges til kjole (af mig ihvertfald), men for fin i snittet til bare at give væk og – lets face it – striber er bare et hit i min verden. Det tog under ti minutter at klippe 10 cm af kjolen og lægge underkanten op, og nu har jeg en fin stribet bluse.

Et andet fund fra kælderen var en silketop, som jeg syede sidste vinter, og som desværre krøb i længden. I min sytings-rodekasse fandt jeg en stump blonde til at forlænge blusen den smule det krævede, før den kunne komme i brug igen. Det tog omkring en halv time.

Så for 45 minutters sytid (inklusiv oprydning) fik jeg to “nye” toppe og mindre rod i kælderen. Win-win.

I min nuværende oprydning forsøger jeg at være ret hårdhændet, så jeg ikke gemmer tøj bare-fordi-det-måske-engang-kan-sys-om. Hvis ikke tøjet har potentiale til at blive lavet til noget jeg får brugt, så skal det videre til veninder eller genbrug. Dette gælder særligt det hjemmelavede tøj. Hvis jeg har brugt mange timer på at strikke en sweater skal den bruges. Jeg vil meget hellere lade den varme en god veninde end fylde op i mit skab 🙂

0 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.