Minimalisme

Børn og minimalisme

At få børn er en stor udfordring (også) hvis man er minimalistisk  af sind. For det at udvide husholdningen med et eller flere børn skaber alt andet lige behovet for flere ting og gode betingelser for rod. Udfordringen med første barn var at undvige de gængse forestillinger om hvad man har brug for når man får børn. En tur i Babysam kan gøre enhver kommende forældre bekymret for, om barnet vil overleve hvis det ikke har matchende sengetøj, skiftepude og barnevogn. Vi prøvede, både med første og andet barn at gennemskue hvad vores behov reelt var. Men generelt endte vi med at købe lidt for mange ting, vi aldrig fik brugt. Til gengæld er jeg glad for at vi gik den minimalistiske vej for så vidt angår puslepladsen. Her har behovet været: Stofbleer, skumklude (vådservietter til tur), fedcreme til tør hud og til frostramte kinder, eight hour creme til rød numse (ja den er fyldt med parfume og parabener, men de få gange den har været i brug går det nok – og den virker på vores børn), en bad/shampoo-sæbe beregnet til børn, og intet andet.

Vedrørende spisning så købte vi fra start af et par plastiskhagesmække (med opsamlingsrande) som kan tørres af efter brug. Man sparer en masse tøjvask og de har været brugt til begge børn. Og vi købte en bunke vaskeklude til at vaske munnd/hænder/bord efter spisning, og har dermed sparet en halv regnskov i køkkenrulle. Det skaber selvfølgelig lidt mere tøjvask.

I forhold til minimalisme var vi heldige at barn nummer to også var en dreng, og det sparer os enorme mængder penge og tid at vi ikke skal ud og købe ny garderobe. Når lillebror vokser ud af tøjet går vi blot i kælderen og finder næste størrelse frem. Når vi køber nyt til lillebror er det fordi vi finder noget rigtigt fint, så det er af lyst og ikke fordi vi mangler. Hjemmestrikken bliver også genbrugt og det er ekstra dejligt at finde det frem igen og lade det varme lillebror også.

Et sted vi ikke har sparet har været på hjemmestrikkede tæpper, der har vi efterhånden fået samlet tre sammen. MEN det ene er råhvidt og til lidt finere brug, det tynde blå til hverdagsbrug og det tykke stribede til gåture med begge drengene puttet godt til i klapvognen. Så egentlig var det ikke eet tæppe for meget 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.