Økonomi

Om at købe genbrugstøj

foto2

Bunken af tøj ovenfor købte jeg i lørdags til en god venindes lille pige. Den består af en god blanding af kjoler, små shorts, bodyer og en fin solhat. Og dermed næsten en fuld sommergarderobe til en lille pige (med mindre man har vundet lotteriet og har en storgylpende een af slagsen) til den rørende sum af 160 kr. Det vil sige en stk. pris på ca. 15kr. Så er det også okay, hvis baby hurtigt vokser sig videre til næste størrelse.

Selvfølgelig kræver det en vis portion held at finde tøjet i netop den rigtige størrelse og til den rette årstid i samme butik, men der er også efterhånden mange gode sites på nettet med brugt tøj, så man slipper for turen til genbrugsbutikken. Jeg vil dog til enhver tid foretrække en tur forbi mine tre lokale genbrugsbikse, men jeg bor også i gåafstand og kan godt lide jagten efter genbrugsguldet.

Jeg vil anbefale, at du har en liste i hovedet over hvad du mangler, ellers kan det godt ende med, at det der kommer med hjem slet ikke var nødvendigt og så er det ligegyldigt, at det er billigt og miljøvenligt. Alle unødvendige køb, genbrug eller ej, er spild af penge, tid og plads.

Jeg køber også gerne genbrugstøj til mig selv. I forbindelse med mit købestop har jeg bestemt, at jeg må købe genbrugstøj fra de lokale (billige) genbrugsbutikker til at sy om. Derimod må jeg ikke købe fra fx trendsales, da det her ville være for nemt at få købt en masse som jeg ikke får brugt og dermed blot rykke overforbruget.

foto3

Billedet ovenfor viser et af mine nyeste fund. En skjorte i sandvasket silke, købt til 35kr. og blot syet 3 cm ind i hver side så den passer mig bedre. Den er så lang, at den også kan bruges som en (kort) kjole og jeg får flere funktioner ud af samme stykke tøj. Ren win-win.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.