Købestop

Om at bruge penge trods købestop

foto (11)

Der har været meget kritik af købestop-tendensen, da den startede for nogle år tilbage. Affødt af finanskrisen mente nogle, at alle havde et fælles ansvar for at få de økonomiske hjul igang igen, og at det var usolidarisk at beslutte sig for at bruge markant færre penge.

På trods af mit købestop og generelle forsøg på at holde de faste udgifter lave, så bruger vi som familie stadig mange penge, vi forsøger blot at være bevidste om:

1. Hvad vi bruger pengene på.
2. Om vi får tilstrækkelig værdi ud af dem.

Det vil sige, at vi som familie forsøger at fjerne det hovedløse forbrug, og i stedet bruge pengene til noget der gør os glade eller gør vores hverdag nemmere. Vi (de voksne) laver madplaner og handler strengt ind efter dem. Vi smider næsten aldrig mad ud, rester kommer i fryseren og indgår i andre retter eller bliver samlet til een aften med 3-4 forskellige rester og så er der frit valg 🙂

På den måde sparer vi ret mange penge hver uge uden at mærke det. Til gengæld spiser vi ofte sushi, hvilket både og drengene og os voksne elsker. Her er pengene givet godt ud til stor glæde for hele familien. Alle store køb bliver målt efter skalaen ovenfor. Vi bor i lejlighed og det er vigtigt for os nemt at kunne komme ud på tur. Derfor er vi gået all in på køb af en god klapvogn til lillebror til de lange gåture og en rigtig god cykel til storebror, så er det nemt at komme ud og se noget.

For to måneder siden købte vi en ny seng, vi opgraderede fra 160 til 180 i bredden, hvilket de fleste børnefamilier nok godt kan se pointen i. Igen valgte vi at bruge pengene på at få en rigtig god seng med tanke på, at god søvn = friske forældre = glad familie.

Så det handler ikke om at spare for enhver pris, men om at bruge pengene der hvor de skaber en reel værdi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.