Minimalisme

Minimalisme & … Episode 7: Frugal friday

Frugal friday-indlægene er min (semi-)ugentlig opremsning af de små og store valg vi har foretaget i løbet af ugen og som, på den ene eller anden måde, har sparet på ressourcerne. Enten de fælles ressourcer i form af vores miljømæssige aftryk, eller ressourcer i form af tid, penge og energi i vores egen lille familie.

I denne uge har vi/jeg:

  • En håndfuld lidt triste tomater røg i tomatsovsen til aftenen pizzaer. Erfaringen er, at vi skal købe færre tomater, da vi ikke får spist dem i samme mængde, når drengene ikke får madpakke med ud af huset.
  • Iøvrigt, så er hjemmelavede pizzaer en skøn måde at få brugt de små rester. Næsten alt smager godt på pizza.
  • Vi er alle fire corona-hjemsendte, og jeg er ved at vise drengene glæden ved at spise rester til frokost. Det er en skøn måde at få de små ukurante rester til at blive en lille lækker side-dish 🙂
  • Kæresten blev træt af at se på vores langhårede skovtrolde-børn, så han fandt trimmeren frem og gjorde sig meget umage med at klippe dem. De blev fine, og det er kun lidt skævt 🙂 Jeg har selv klippet mit eget hår, længe før det blev corona-cool 🙂
  • Er på 6. dag af #minimalisme-udfordringen, og har allerede fået skilt mig af med en række ting. Det kom lidt bag på mig, at der jeg kiggede lidt ekstra efter, så kan jeg se en del ting, som skal videre. Efter 8 år som minimalist-hippie-type, så må jeg konkludere, at vi aldrig bliver helt færdig med at rydde ud. Så ind imellem må man lige tage en runde. Måske du også er med?
  • Jeg har købt nye løbesko. Det lyder måske ikke som den store spareøvelse, men de gamle var helt slidt op, og når først udstyret er købt, så er motionen gratis 🙂 Løb er totalt yndlings. Træningen starter og slutter lige ved hoveddøren. Bortset fra skoene, så er alt mit tøj arvet, genbrug eller ældgammelt, og kan kun sjældent skiftes ud. Og så kan det passes ind vores fælles dag, og skal ikke være på et særligt tidspunkt. Her i corona, hvor al sport er aflyst, så har vi også haft drengene med ud og løbe en smule. Så bliver det en fælles aktivitet.
  • Apropos løb, så var kæresten gået igang med at kigge efter løbesko til drengene. Men de viste sig, at de begge kunne passe deres sommersko, og så sparede vi den omgang 🙂 De løber så korte ture, at det ikke kræver noget særligt udstyr. Endnu.
  • Sneen afslørede, at vi ikke længere ejer kælke. De gik i stykker forrige år, og vi havde aftalt at købe nye på næste skiferie. Som vi så måtte aflyse. Men skidt pyt. Drengene bruger skobakker til kombineret kælk/snowboard, og har en fest uanset.

Nu, hvor vi er på anden uge af lockdown version 2.0 går det hele lidt nemmere. Første uge var tæt på skrækkelig. Jeg startede nyt job, og begge drenge skulle vænne sig til en markant anderledes version af online-skole end i foråret. Det krævede tilvænning og dybe vejrtrækninger. Denne uge har vi alle fire fundet rytmen, og det er gået så fint. Gamechangeren har været, at vi voksne starter arbejdsdagen kl. 6 og skiftes til at spise morgenmad og frokost med drengene. På den måde sikrer vi hinanden lidt uforstyrret arbejdstid, og det har gjort hele forskellen.

Hele vejen igennem har drengenes lærere været de vildeste helte. Med den største tålmodighed overfor alle børnene i klassen, der skulle forstå teknikken, opgaverne og situationen. Hvilket ikke ser helt ens for alle. Her er lillebror en af dem, som føler det i hele kroppen, når han endelig ser sine klassekammerater igen. De lærere fortjener alt chokolade i hele verden for at hjælpe vores unger så godt igennem.

Du kan lytte til podcasten her.

God fredag derude.

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram, på podcast eller i verdens bedste facebook-gruppe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.