Minimalisme

Sæson-skifte i garderoben, og om at give videre …

Jeg udnyttede en rolig eftermiddag til at få gennemgået klædeskabet, lagt vintertøjet væk og fundet sommertøjet frem. Der sker ikke den store udskiftning, da det meste af tøjet bliver brugt året rundt. Men jeg lægger en stak sweatre væk og beholder blot en enkelt fremme, og shorts, de korteste nederdele og sommertoppe bliver også lagt væk om vinteren. Sæson-skiftet er også en god anledning til at få alt tøj ud af skabet, undersøge om det trænger til reparation eller om noget skal helt skiftet ud. Jeg har efterhånden fået skabt en lille garderobe med lutter yndlings, så her ryget tøjet primært videre, når det er slidt op, MEN enkelte ting falder ud af rotation og bliver sendt til genbrug.

Heldigvis har mange år med købestop forhindret et konstant flow af nyt til ind i skabet, så det er nemt at holde styr på og ikke noget jeg bruger meget energi på i hverdagen. Men med skiftet til sommertøj kan jeg se, at nogle absolutte yndlings falder fra på grund af slid, så jeg slipper ikke for at erstatte dem. Så jeg skal en tur i genbrugen på jagt efter et par sommertoppe, shorts og måske en sommerkjole, hvis jeg er heldig. Genbrugskøb er en fin måde at sætte et benspænd op, så jeg ikke bare kan ryge på en netbutik og købe en af hver. Jeg elsker jagten, og størstedelen af min garderobe pt. er arvet tøj eller genbrug. Det er ikke for alle, men det helt rigtige for mig.

I øvrigt, når I rydder ud i skabet, så brug gerne lidt energi på at sende tingene godt videre. Måske kender du en, der har lyst til at arve efter dig, måske kan du støtte en af de mange gode indsamlinger landet over, og ellers vil din lokale genbrugsbutik gerne tage imod. Men lad os sammen prøve at holde de brugbare ting i cirkulation længere, så sparer vi på vores fælles ressourcer. Pt. bliver der samlet ind til ofrene i Kherson-provinsen, så hvis du bor i nærheden af Vejle, så er det et aktuelt sted at sende ting hen, og Mændenes hjem i København kan altid bruge mere tøj. Kender du andre steder, der samler tøj og ting ind? Så skriv dem gerne i kommentar-feltet, så kan vi sammen sørge for, at færre ting går til spilde.

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram, på podcast eller i verdens bedste facebook-gruppe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.