Klimaforandringer

Om vand, #rydfladenforklimaet og grøn bølge over skåltaler

Jeg kan godt se, at det ikke er alle danskere, der læser med her på bloggen eller i verdens bedste facebook-gruppe. For vandforbruget er åbenbart det højeste i over ti år, hvilket betyder at nogen derude må vande det gule græs, fylde deres massive badebassiner eller noget helt tredje. Har du nogen ideer til, hvordan vi får dem i tale også? Det kunne nu engang være rart, hvis forsyningsselskaberne ikke blev tvunget til at slukke for vandet i løbet af dagen. For os alle sammen.

På den positive side, så er der endelig en kampagne, der har slået hul på glasmuren mellem os klimatosser og den almindelige dansker. Nemlig kampagnen #rydfladenforklimaet, der blev startet af journalisten Iben Maria Zeuthen for at tvinge de danske medier til at give reel information om klimaet. Det ville være virkelig skønt. Jeg tror ikke, at jeg klarer endnu en sommer, hvor nyheden om at DK muligvis rammer 40 grader, gav anledning til mediestorm på ishuse, stranden og haveejere, det udtalte sig om hvordan man holder sig kølig, og heppede på ny varmerekord. Ikke et ord om klimaforandringer og den lille detalje, at det ikke er hverken normalt eller ønskværdigt, at 40 grader kan blive den nye normal i DK.

I skrivende stund er de fleste danske politikere, erhvervsleder, lobbyister og NGO´er draget til Folkemødet på Bornholm. Jeg håber virkelig, at de også husker at tale om klimaet, som nu engang handler fremtiden for jorden, som er den eneste planet, hvor mennesker kan leve og trives. Det burde være fundamentet for alle de andre samtaler. Hvis du vil med til det ægte folkemøde, så sker det i Middelfart til efteråret, hvor Klimafolkemødet samler helt almindelige borgere til samtaler, som kan ændre vores daglige forbrugsvaner i en grønnere retning. Skåltaler og rygklap har ikke bragt os langt, så det er tid til at starte #grønbølge nedefra og vise, at vi gerne vil grøn omstilling. Mere end vi vil skattelettelser til dem, der allerede har meget. Eller er det bare mig?

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram, på podcast eller i verdens bedste facebook-gruppe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.