Minimalisme

Red maden (også) i juni

Jeg har givet mig selv en udfordring, som jeg har skrevet om ovre på Instagram. Nemlig at have nultolerance for madspild, både som en måde at omgå de stigende madpriser og for at give mig selv en udfordring. Fordi en udfordring nogle gange ryster vanerne en gang (det kommer der snart en bog om). Det gik så fint i april, hvor vi ramte cirka 4600kr, hvilke er mindre end de 5000-6000kr vores madbudget ellers havde sneget sig op på. Maj gik endnu bedre, med cirka 3600kr, hvilket blot viser at øvelse gør mester. Indtil videre har vi handlet for 1700kr. her i juni, men vi har også mad i huset til den næste uges tid, så mon ikke vi kan ramme samme niveau som maj.

Mit mål er at blive meget bedre til at redde maden, altså ikke smide mad ud. Vi var ret gode i forvejen, men jeg kan se nu, at der var plads til forbedring. Det lidt større formål er at vise en anden vej til at klare sig igennem de stigende madpriser. Med minimalisme som løftestang (som altid) vil jeg gerne vise, at hvis vi fjerner overflod og spild, og fokuserer vores tid (og penge), der hvor det skaber størst glæde, så sparer vi. Helt uden at droppe økologi eller de sunde (ifølge sundhedsstyrelsen) madvaner.

Tre spareråd

  • Drop færdigprodukterne. Det er oftest billigt at lave fx pizzadej, brød og tomatsovs fra bunden.
  • The rule of one. Køb kun en dressing eller syltetøj og spis den helt færdig. Ellers ender resterne tit med at blive dårlige.
  • Skær ned på det unødvendige. Måske budgettet til fredagsslik, rødvin eller sodavand har taget overhånd. Brug anledningen til at skære det lidt ned igen.

Har du andre sparetips, hvor vi ikke går på kompromis med kvaliteten af maden?

Ps. Der er flere sparetips i podcasten.

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram, på podcast eller i verdens bedste facebook-gruppe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.