Minimalisme

Mini-minimalismeudfordring i december #1 Rodmagneter

Vi starter oprydningen med at udrydde en pine, de fleste kender. Nemlig vores rodmagneter. Rodmagneterne er de steder i dit hjem, hvor rodet klumper sig sammen og vokser. Når jeg taler om rod, så mener jeg de ting, som enten slet ikke hører til i dit hjem fx skrald, gamle regninger, ødelagte legetøj, ligegyldige stumper og dimsedutter eller som mangler at blive lagt på plads fx bøger, legetøj, vanter, nøgler, tape eller tøj. Alle eksempler er taget direkte fra ting, som er strandet på vores egen rodmagnet.

Her i huset er rodmagneten, altså den værste af dem, køkkenbordet. Køkkenbordet er det naturlige sted, hvor ting ingen gider forholde sig til, strander. Og når der første ligger et par ting, så går der cirka 30 sekunder, så ligger der flere bunker. Rod tiltrækker rod. Det er en naturlov på niveau med tyngdekraften. Det betyder også, at en flade uden rod, er nemmere at holde ryddet. Ikke for evigt – processen skal gentages – men det er nemt at skabe ny energi ved at få ryddet en rodmagnet, hvor tingene næsten er groet fast.

Dagens opgave: Lokalisér din værste rodmagnet. Fjern alt fra stedet. Sortér skraldet fra, og læg de øvrige ting på plads rundt omkring i hjemmet. Hvis tingene er strandet fordi de mangler faste pladser – og du har overskud i behold – kan du bruge lidt tid på at finde faste pladser til tingene. Og hvis du ikke kan finde en fast plads, betyder det måske, at de skal videre med det samme.

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram, på podcast eller i verdens bedste facebook-gruppe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.