Strikkeopskrifter

Strikkeopskrift: Restegarn-vest

Mine øvrige strikkeopskrifter kan købes her.

Størrelser: 3-6 mdr. (1 år) 2 år. Garn: Rester, du har liggende, der passer nogenlunde med strikkefastheden. Strikkefasthed: 18 masker og 24 pinde pr. 10 cm X 10 cm i glatstrik. Pinde: Rundpind 4,0 mm og 4,5 mm. Garnforbrug: Cirka 75 gram (100 gram) 125 gram. Vesten strikkes oppefra og ned, og rundt på rundpinden.

Beskrivelse af udtagningerne: ”1 ret ud” betyder, at du skal strikke to masker i én maske, ved først at strikke en ret i masken, uden at tage masken af pinden, og bagefter strikke en retmaske bagfra (drejet) i samme maske.

Fremgangsmåde

Bærestykke

Slå 48 (52) 60 masker op på rundpind str. 4,5 mm og strik fem pinde ret frem og tilbage.

Herefter samler du maskerne, og strikker rundt.

På næste omgang tager du ud på hver tredje (anden) anden maske, som beskrevet ovenfor.

De næste seks (syv) otte omgange strikkes ret.

Herefter tages ud på hver anden maske, ved at strikke hver anden maske “1 ret ud”, som beskrevet ovenfor.

De næste seks (syv) otte omgange strikkes ret.

Herefter tages ud på hver tredje maske, ved at strikke hver tredje maske “1 ret ud”, som beskrevet ovenfor. Der er nu 128 (156) 180 masker på pinden.

De næste seks (syv) otte omgange strikkes ret.

De næste tre pinde strikkes således: Strik 20 (24) 27 masker ret, strik 24 (30) 35 masker vrang (første ærme), strik 40 (48) 55 masker ret, strik 24 (30) 35 masker vrang (andet ærme) og strik 20 (24) 28 masker ret.

På næste pind lukker du masker af, således: Strik 20 (24) 27 masker, luk 24 (30) 35 masker løst af (første ærme), strik 40 (48) 55 masker, luk 24 (30) 35 masker løs af (andet ærme) og strik 20 (24) 28 masker. På næste omgang slås fem nye masker op under hvert ærme.

Kroppen

Herefter strikkes resten af kroppen ret. Når kroppen måler 16 (18) 22 cm målt fra under ærmet, skiftes til rundpind 4,0 mm og de næste seks omgange strikkes rib (en ret og en vrang).

Herefter lukkes maskerne løst af.

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram, via bloglovin eller i verdens bedste facebook-gruppe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.