Minimalisme

Hvad er livet til?

Hvad er livet til? Det spørgsmål stiller jeg altid mig selv, når jeg står foran en stor (og nogen gange lille) beslutning i mit liv. Sagt på en anden måde. Hvad er det meningen, at jeg skal bruge mit liv til? Spørgsmålet virker, når jeg mærker mig selv blive ”sure mor”, der skælder drengene ud over ligegyldigheder. Og det virker, når jeg skal beslutte mig for, hvilket job jeg vil søge, og det hjalp os da vi for mange år siden ledte efter et hus, og banken gerne ville låne os rigtigt mange penge, til et stort flot – renoveringsmodent – hus.

Spørgsmålet hjælper mig til at stoppe op – mærke realiteten – at jeg kun har dette ene, magiske liv på jorden. Og uanset en standard-hverdag med sure sokker, fyldt opvaskemaskine og morgensure børn. Så får jeg lov til at leve endnu en dag, på denne vilde planet og med min frie vilje til at opleve det hele. Det er ret vildt, hvis man lige stopper op, og tænker over det. Jeg vil ikke spilde dette magiske liv, på brok over sure underbukser på gulvet eller tis på brættet (#drengemor). Jeg vil turde være ægte til stede, lige der hvor jeg er, og nyde turen – så længe den varer.

Minimalisme har givet mig en løftestang til at skabe en hverdag, hvor jeg kan være ægte til stede. Hvor mit synsfelt ikke er fyldt med løse ender og rod, uanset hvor jeg kigger hen. Hvor rengøring, madlavning og økonomi er sat i system, og kører uden den store tankevirksomhed fra nogens side. Lyder madplaner og budgetter kedeligt i dine ører, så fair nok. Men for mig, så rimer det på overskud i hverdagen, som kan bruges til at gå en aftentur, sige ja til børnenes ønsker om legeaftaler og kammerater der spiser med eller at kunne tage en lur i skyggen under bøgehækken med god samvittighed. Hvad skal dit liv bruges til?

Husk du kan købe mine bøger her.

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram, på podcast eller i verdens bedste facebook-gruppe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.