Frugal Friday

Frugal friday

Frugal friday-indlægene er min (semi-)ugentlig opremsning af de små og store valg vi har foretaget i løbet af ugen og som, på den ene eller anden måde, har sparet på ressourcerne. Enten de fælles ressourcer i form af vores miljømæssige aftryk, eller ressourcer i form af tid, penge og energi i vores egen lille familie.

I denne uge har vi/jeg:

  • Lagt madplan baseret på indholdet fra too-good-to-go posen, som jeg nævnte sidst. Vi fik en virkelig fin pose med vandmelon, ferskner, porrer, nye kartofler og meget mere (billedet ovenfor). Frugten blev hurtigt spist, porrerne blev til porretærte, som vi af en eller anden grund ikke har fået i lavet årevis. Det er fint med lidt ny inspiration. Spidskål, løg og tomater røg i en omgang “kød”sovs – der blev til fire portioner, så nu ligger der tre gange aftensmad og venter på dage med mindre overskud. De nye kartofler bliver til kartoffelsalat til i aften.
  • Baseret på succesen vil jeg prøve at hente en ny pose i weekenden, og se om de holder standarden. Jeg kan godt lidt tanken om at lægge madplan for ugen, efter at jeg har hentet posen, så er jeg sikker på at indholdet ikke bliver spildt, når først det kommer hjem til os. Så ville pointen ryge lidt.
  • Fundet yoghurt og rugbrød med fine gule madspildsmærker i den lokale netto. Yogurten kan holde sig to dage, og det overlever den alligevel ikke herhjemme, og rugbrøddet er lagt i fryseren til når vi mangler. Jeg føler mig meget madspilds/økonomisk bevidst i disse dage 🙂
  • Lavet (og spist) klatkager af en lille rest risengrød, dels fra gryden og dels lillebrors efterladte portion (ja, jeg er den slags mor). Risengrøden røres op med cirka 1 dl hvedemel og et æg, og steges på panden. Med en klat hjemmelavet jordbærsyltetøj fra min mor, så er det den bedste snack jeg kender. Og en rar måde at bekæmpe madspild.
  • Jeg ved ikke om jeg har nævnt dette madspilshack før, men jeg spiser altid endeskiven af rugbrøddet. Resten af familien vil gerne være fri for endeskiven, og jeg er ligeglad, så jeg “tager en for holdet” og bekæmper madspild, een rugbrødsmad ad gangen 🙂

God fredag derude.

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram, via bloglovin eller i verdens bedste facebook-gruppe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.