Minimalisme

Om taknemmelighed

Jeg tror på, at taknemmelighed for det vi allerede har, er den hemmelige smutvej til at droppe jagten på mere, bedre, nyt. Ved at fokusere vores energi på at fejre alt det gode vi har fået tildelt, store og små ting, så øver vi vores hjerne i at se det gode. Og det man øver, det bliver man bedre til.

Det handler ikke om at “positiv tænke” sig ud af en dårlig situation, og jeg siger ikke, at du skal gå lalleglad gennem livet og ignorere de negative sider. Og særligt vigtigt, så er det ikke din egen skyld, hvis du rammes af uheld. Sygdom, tandskader og kolikbørn kan ikke fjernes blot ved positive tanker og optimistisk meditation.

Men det er videnskabeligt bevist, at hvis man øver sig i fokusere på de gode ting, der sker for os, så bliver vi gladere mennesker. Eksempelvis, hvis du fører en dagbog, hvor du noterer tre gode ting fra hver dag, så vil du stille og roligt vænne dig til at gå og lede efter de gode ting, så du har noget at skrive ned. Og det vil sikre, at du opdager og værdsætter, de små ting der lykkes for dig.

Som den sure gamle hippie jeg er, så er jeg særligt fokuseret på hvordan fokus på taknemmelighed kan være en modgift mod reklamernes magt, og lokkende budskaber. Og det er tydeligt, at ved at bruge minimalisme til at rydde ud i dine ting, indtil du kun har dine yndlingsting tilbage, så vil du også være gladere for de – måske færre – ting du har tilbage. Du vil passe bedre på dem, og ikke føles så stor en trang til at købe nyt hele tiden.

Det er en af årsagerne til, at jeg mener at oprydning af dine ting blot er første skridt på vejen. Med oprydningen vil komme et større fokus på, hvad der er vigtigt for dig i livet, og du vil få mere tid og overskud til at give plads til mere af netop dette i dit liv. Og der kan ske noget magisk, når du genfinder drømmene for dit liv, under alle dine gamle ting 🙂

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram, via bloglovin eller i verdens bedste facebook-gruppe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.