Økonomi

Om at “sælge” økonomisk ro

Det er ingen hemmelighed, at jeg har brugt corona-tiden til at skrive bog nummer to (færdig). Da jeg skrev Den lille guide til minimalisme havde jeg lyst til at uddybe kapitlet om minimalisme og privatøkonomi. Denne udvidelse er blevet til en hel bog, nemlig Den lille guide til opsparing. Jeg har så mange ord, når det gælder penge, forbrugerkultur og sparetips, at det kan være svært at holde sideantallet nede 🙂

I denne “lille” guide deler jeg alt det jeg ved om pengehistorier, opsparings-benspænd og den gode gamle vane med aldrig at bruge mere end du tjener. Det er ikke rocket science, men stadig en lektie vi nok er flere, der godt kan tåle at blive mindet om en gang mere. Jeg vil ikke prøve at sælge dig hverken økonomisk frihed eller økonomisk uafhængighed. Begge dele lyder meget godt, men er for vage begreber til reelt at betyde noget. I stedet, så vil jeg gerne tilbyde dig økonomisk ro. Det gode er, at du kan opnå økonomisk ro i det øjeblik du ser virkeligheden om dit forbrug i øjnene, lægger en plan og arbejder dig stille og roligt i den rigtige retning. Du kan stadig sidde i gæld til halsen, men du tager ansvar, sparer på de rigtige steder i dit liv og tager aktive til- og fravalg. Det giver en følelse af at have magt over selv en svær situation, og bevæge sig ud af den.

Derimod vil økonomisk frihed/uafhængighed vil ofte handle om noget, der ligger langt ude i fremtiden, og være svært at nå frem til. Problemet er, at det er let at sælge drømmen, men svært at bevise at man sælger noget, som konkret hjælper. For hvornår er du økonomisk uafhængig? Og er sælgeren selv økonomisk uafhængig? Hvem vurderer det? Pas. På min egen banehalvdel, så kan jeg fortælle, at jeg skriver fordi jeg ikke kan lade være. Jeg lever hverken af blog, foredrag, facebook-gruppe eller mine bøger. Jeg arbejder som jurist på 12. år, og det har jeg ingen planer om at ændre. Min formidling om minimalisme og privatøkonomi er mit forsøg på at dele de hacks, som jeg opdager og bruger til at gøre mit eget liv rart at leve.

Når jeg lever mere færre ting, kun bruger mine penge der, hvor det skaber glæde for mig og indretter mit liv, så det ikke klemmer på sjæl og samvittighed, så lever jeg – det for mig – gode liv. Og jeg har ro i hovedet og økonomien – og det vil jeg virkelig gerne “sælge til dig”. Hvis du vil støtte kickstart-kampagnen og modtage et eksemplar af den kommende bog, så kan det gøres her, og ellers er du velkommen til at vente til den kommer på biblioteket til vinter. Der er nemlig ingen købstvang på købestops-bloggen 🙂

God aften derude.

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram, via bloglovin eller i verdens bedste facebook-gruppe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.