Frugal Friday

Frugal friday

Frugal friday-indlægene er min (semi-)ugentlig opremsning af de små og store valg vi har foretaget i løbet af ugen og som, på den ene eller anden måde, har sparet på ressourcerne. Enten de fælles ressourcer i form af vores miljømæssige aftryk, eller ressourcer i form af tid, penge og energi i vores egen lille familie.

I denne uge har vi/jeg:

  • Leget tøm køleskab og fryser, hvilket har resulteret i lidt sjove aftensmads-kombinationer. Men alle blev mætte, og vi fik udryddet nogle rester, som trængte til at blive spist. Det er et win i min bog.
  • Haft medvind på den økonomiske cykelsti. Vores aktier er næsten tilbage på samme niveau som før corona, og vi har samlet lidt op undervejs, så frihedsopsparingen er større end nogensinde. Vores bil har været til service, og det blev kun det halve af forventet, den nye cykel til lillebror blev købt brugt til meget mindre end vi havde sat af og vi fandt et superfint sommerhus vi kunne leje til næsten ingen penge. Det er ikke min filosofi at spare for enhver pris, men det er altid dejligt når udgifter overrasker til den positive side.
  • Hjulpet min søster med at reparere et par yndlings jeans og redesigne en kjole. Der er ikke noget bedre end at skabe og vedligeholde yndlingstøjet i skabet. Når dit klædeskab kun indeholder yndlingstøj vil du være mindre tilbøjelig til at jagte noget “nyt”, men du vil hellere passe godt på det du har, og bruge livet på andet end at shoppe. Sagde den gamle sure hippie 🙂
  • Sendt min næste bog til korrektur og sat den til salg. Det er altid nervepirrende at sende en ny bog-baby ud i verden, men jeg synes at privatøkonomi er noget vi skal tale meget mere om. Hvis vi går og gemmer os bag “penge er ikke noget vi taler om”, hvordan skal vi så blive klogere? Den lille guide til opsparing er til dig, som gerne vil have økonomisk ro i maven og vide, at dine penge marchere derhen hvor DU har besluttet dig. Så de kan arbejde for dig, og det liv du ønsker 🙂 Ved at støtte kickstarter-kampagnen kan du sikre, at bogen bliver trykt og kommer godt ud i verden.

Noget helt andet, så har de sidste par uger (igen) gjort det helt tydeligt, at vi skal huske at tale om, og se vores egne privilegier. Hvis ikke vi er bevidste om vores egen medfødte medvind, så er det for nemt at dømme andres liv – for hvorfor “kan de ikke bare”. Det bliver særligt tydeligt i USA i disse dage.

Jeg kan virkelig anbefale at se denne og denne video, der beskriver den indbyggede racisme, som vi som hvide aldrig vil komme i nærheden af at forstå. Jeg prøver at læse, lytte og forstå så godt som muligt. Men jeg vil aldrig forstå hvordan det er at blive stoppet af politiet og føle andet end tryghed i, at jeg vil blive behandlet fair.

Jeg tror, at vi kan starte godt, hvis vi er bevidste om vores egne privilegier. Særligt det privilegie det er at kunne vælge at “holde os ude af samtalen” – for det ikke vores børn der bliver mødt med tilråb, mistro og frygt – men det eneste vi ikke må gøre, er ingenting.

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram, via bloglovin eller i verdens bedste facebook-gruppe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.