Frugal Friday

Frugal friday

Frugal friday-indlægene er min (semi-)ugentlig opremsning af de små og store valg vi har foretaget i løbet af ugen og som, på den ene eller anden måde, har sparet på ressourcerne. Enten de fælles ressourcer i form af vores miljømæssige aftryk, eller ressourcer i form af tid, penge og energi i vores egen lille familie.

I denne 2. corona-ramte uge har vi:

 • Lagt madplan, og handlet én stor omgang. Mange års øvelse i at lægge madplaner, spiste det hele op, være kreativ omkring at udskifte ingredienser og trylle med selv små rester, kommer virkelig godt igang. Det giver lige præcis nul ekstra stress kun at handle en gang om ugen. Hvilket er dejligt i en tid, hvor der er rigeligt nyt at lære.
 • Fået sat trampolinen op, så drengene nemmere kan blive og lege i vores ganske lille rækkehushave. Trampolinen er et godt eksempel på, at det kan betale sig at købe kvalitet og passe på sine ting. Det er femte sæson den kommer frem fra skuret, og den er stadig (næsten) som ny at hoppe i. Bedste stykke legetøj til drengene (og forældrene) ever.
 • Fundet ud af, at corona er god motivation til at ændre vaner. Storebror og jeg er begge helt stoppet med at bide negle. Og jeg er begyndt at løbe hver anden dag, for at slippe bare en smule væk fra matriklen. Mon ikke begge dele godt kunne hænge fast efter at corona har sluppet sit greb i landet.
 • Haft glæde af vores samling af puslespil. Det skaber en god mulighed for små pauser i løbet af dagen, når der er et puslespil igang på stuebordet. Det er dog kun lillebror og jeg, der er fanget af det lige nu, men vi storhygger med projektet.
 • Drukket mere kaffe end normalt, men holdt os helt ude af den bage-kage-mani, der åbenbart jf. instagram har bredt sig i de små hjem. Det er ikke disse dage, hvor den daglige cykel-pendlertur er forsvundet, at der skal jævnligt kage på bordet. Drengene får lidt ekstra snacks, men vi voksne holder os i skindet (det meste af tiden).
 • Brugt tid på at underholde i Janes Dagligstue. Næste måneds tema bliverHverdagsminimalisme – tips og tricks til en nemmere hverdag” – nok ganske i disse dage, hvor netop rammerne for vores hverdag bliver stress-testet til grænserne. Jeg tror, at jeg ville have sværere ved det hele, hvis ikke vores hjemme-rammer på forhånd var ryddet for overflod og rod. Med få minutters oprydning i slutningen af dagen og lidt let rengøring undervejs, så bliver her ved med at være rart at være – på trods af, at vi er fire mand hjemme, 24/7.

Jeg tænker meget over taknemmelighed for tiden. Der er så meget at være ked af, utilfreds med og bange for. Men jeg vil hellere fokusere på alt det, som jeg har at være taknemmelig for.

Jeg er taknemmelig for, at være vant til at arbejde hjemmefra, så det ikke er en stress-faktor at lære nye processer. Jeg er taknemmelig for at være “buret inde” med en kæreste, som jeg elsker og har det sjovt med og mine dejlige – virkelig larmende – børn.

Jeg er taknemmelig for, at vi har brugt de senere år på at lave en økonomisk sikkerhedsbuffer fremfor at købe nye biler, flere ting eller et større hus. Jeg er taknemmelig for at bo i et trygt og sikkert land, med seje Mette ved roret og et robust sundhedsvæsen. Og jeg håber, at denne tid huskes til sygeplejerskernes næste lønforhandling 🙂

Og så er jeg direkte lykkeligt for, at vi nåede at fejre min mormors 100 års fødselsdag – hen over to weekender – lige før corona fik fat. Jeg gemmer taknemmeligheden for, at hun og vi fik den mulighed, dybt i mit hjerte til de dage, hvor det hele er lidt surt.

Hvad er du taknemmelig for?

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram, via bloglovin eller i verdens bedste facebook-gruppe.

6 kommentarer

 • Jørgen Frederiksmose

  Jeg er taknemmelig for at jeg stadig har et arbejde – fordi det åbnede mulighed for at arbejde hjemmefra – hvilket jeg aldrig har prøvet.
  Jeg er taknemmelig for min fine lille lejlighed midt i byen, hvor jeg har nemt til dagligvarer – nu hvor bilen er et aktiv fravalg.

  Min bank har udsendt en nyhedsbrev, hvori de tilbyder afdragsfrihed på op til 3 mdr på lån – som hjælp i en trængt tid. Jeg er glad for at jeg ikke har behovet for det lige pt – så banken kan fokusere på dem der virkelig trænger til hjælp.

  Og så er jeg ekstremt glad for min cykel og mit friluftsgrej – som helt sikkert kommer i brug. Hvis denne situation fortsætter – så starter “sov-ude-i-skoven” sæsonen før tid 😉

  • Jane

   Kære Jørgen. Alle sammen dejlige ting at være taknemmelig for. Jeg håber, at du er kommet godt på plads i din nye lejlighed og din nye hverdag. Kh Jane

 • Gitte

  Ja, der er meget at være taknemmelig for ♥️
  Jeg er så glad for at vi, da vi købte huset valgte at købe for langt mindre end hvad banken tilbød.
  Vi havde sparet op til udbetaling og købte hus imens jeg studerede, og vi besluttede os for at vi ikke ville købe dyrere end at vi kunne sidde med den laveste af den laveste indtægt.
  Det har jeg været taknemmelig for siden, det er klart min fars snusfornuft der slog igennem der.

  • Jane

   Vi gjorde præcis det samme – jeg forstår slet ikke at banken ønskede at låne os så meget – vi havde været presset økonomisk hvis vi havde takket jo til deres øverste ramme. Jeg vil så meget hellere bo semi-småt og kunne sove roligt om natten 🙂 Og ja, de der fædre de ved noget 🙂

   • Charlotte

    Jeg er også stoppet med, at bide negle pga corona epidemien. Tanken om, at have været i kontakt med nogle eller noget som havde corona virussen og putte det villigt i munden bare for, at kunne bide negle fik sat det hele så meget i perspektiv, at fornuften vandt over vanen. Forpligtelse over for de mennesker, som jeg passer på som frontpersonale er den største motivation til, at stoppe og opretholde god hygiejne. Det tog en epidemi før jeg kunne lægge en 25 år gammel vane på hylden 😅

 • Tina

  Jeg er også taknemmelig for de økonomiske valg, vi har gjort os, da vi købte hus. Vi har købt for meget mindre end det, vi kunne – hvilket betyder, vi kan sidde i huset med kun én indtægt (også uden den anden behøver være på offentlig forsørgelse). Det giver så meget ro i maven, særligt i disse tider.

  Jeg er taknemmelig for, at både min mand og jeg er offentligt ansatte og dermed ikke står til at miste jobbet (lige med det samme, i hvert fald – besparelserne kan selvfølgelig ramme senere).

  Jeg er taknemmelig for al den tid, jeg tilbringer med min søn på 20 måneder derhjemme – og at vi ikke skal ud af døren om morgenen.

  Jeg er taknemmelig for det fine vejr, vi har haft i et godt stykke tid nu.

  Jeg er taknemmelig for gode samtaler i telefonen med gode veninder.

  Jeg er taknemmelig for al det hjemmebag, vi får lavet og spist herhjemme. Vi er nemlig hoppet med på bage-manien herhjemme, ikke kun kage, også lidt sundere ting – til gengæld har vi ikke den mindste smule dårlig samvittighed over at forkæle os selv med mere bagværk end normalt. Resulterer det i et par ekstra kilo, så fred være med det. De ryger stille og roligt af igen, når hverdagen vender tilbage.

  Jeg er taknemmelig for, at vi alle er sunde og raske herhjemme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.