Et bæredygtigt liv

Reset

Kære du

Dette er en test. Af vores samfund, af vores vilje til forandring og vores evne til igen at mærke, hvad der er vigtigt for os, som mennesker. De sidste par uger, hvor vi har bevæget os fra påpasselighed, til krise til nedlukning af erhvervsliv, hjem og grænser har været en glidebane væk fra normalitet, og til en situation, hvor hele verdenssamfundet er ude af balance.

Nu bliver det ekstra hippie, så er du advaret: Det kinesiske tegn for krise, er sammensat af tegnene for henholdsvis fare og chance. Det betyder, at når du er i krise, så har du både en risiko for at komme slemt til skade, men også en chance for at komme styrket ud af krisen, lære noget om dig selv og måske helt ændre retning. Er det ikke netop det, som vi har brug for lige nu. At vi stopper op, mærker efter og dropper jagten på mere. Den næste ferie, den større bolig, et bedre job, at børnene bliver større, økonomisk frihed eller bare noget andet end det vi har nu. Jeg kan ihvertfald ikke følge med det tempo, som drømmen om konstant vækst præsenterer for os. Jeg vil mindre, bedre og ro.

Hvad, hvis vi brugte de næste 14 dage på at øve os i at lade tingene tage god tid, skære alt overflødigt fra og vælge roen til. Sætte niveauet ned for, hvad vi kan og skal nå. Måske kan vi så mærke hvordan vi har det. Sådan rigtigt. Så kan vi måske også give plads til at skabe reelle forandringer i den måde vi lever vores liv på, så vi har en chance for ikke at gøre kloden helt ubeboelig, før det er for sent. På en måde, så har vi skabt en hverdag, som de færreste af os kan holde ud at leve. Tænk, hvis denne krise var det reset vi alle havde brug for. Det tror jeg på, at det kan være. Hvad tror du?

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram, via bloglovin eller i verdens bedste facebook-gruppe.


6 kommentarer

 • Katrine

  Det er spot on! Præcis det har jeg også gået og tænkt over. For når stort set alt er lukket, er der ikke mulighed for at fylde tiden (hvad end man har den eller ej) med shopping eller underholdning af den ene eller anden slags. Man er simpelt hen tvunget til at blive på egen matrikel og finde på ting at lave der og mærke efter. Så ja, jeg er helt med på, at der er gang i et kæmpe socialt eksperiment pt. Der bliver helt klart et før og efter, spørgsmålet er hvordan der ser ud på den anden side!

  • Jane

   Der kommer SÅ meget til at være et før og et efter Corona. Spørgsmålet er om vi bare vil tilbage til det samme tempo som før, eller om vi tager chancen for at tænke nogle ting forfra.

 • Anita Jensen

  Ja, jeg kan kun sige at jeg også har tænkt i den retning. På trods af alle de tab mange familier allerede har haft omkring i verden, tror jeg at selve planeten har rigtig godt af en lille pause. Men tankevækkende at de økonomiske tiltag går ud på vækst, vækst og atter vækst på den anden side af krisen.

 • Pernille

  Jeg har tænkt over noget. I disse tider hvor vi alle holder os hjemme, ser jeg flere opråb til at støtte de små lokale virksomheder, fordi de har brug for omsætning for at overleve. Men jeg køber ikke ting vi ikke mangler fordi de små butikker har lavere omsætning. Jeg køber ikke en halskæde fra en lille guldsmed nu, corona eller ej. Hvordan skal vi organisere os, hvis virkeligheden så sådan ud hele tiden? i en verden hvor vi køber mindre? Jeg antager at der i sådan en verden vil være færre små, lokale virksomheder fordi der er færre penge der til shopping. For der er (bør?) trods alt være en grænse for hvor mange halskæder og keramikkopper og hvor meget økologisk børnelegetøj man har brug for..? Er det et skifte til andre brancher hvor der er mindre fokus på forbrug og til.. ja, hvad?

  • Jane

   Kære du. jeg har tænkt lidt det samme – hvis opfordringen er at støtte dem, som man normalt bruger – så skal jeg jo (som sædvanligt) ikke købe noget, så jeg er jo ikke til meget gavn. Dog vil vi bibeholde vores næsten ugentlige pizzaer fra vores lokale pizzamand, ham vil vi nemlig gerne beholde. Jeg er ikke blind for, at virkelig mange butikker, restauranter, iværksættere er ramt på økonomien i disse dage, mange får hjælp fra staten og det tænker jeg er godt. Men vi skal have gang i en virkelig stor omstilling på den anden side af Corona er der nemlig stadig klima-krisen, den går ikke væk hvis vi bare gør som vi plejer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.