Hverdagsmad

Madplan uge 48 – restefesten fortsætter …

Også næste uges madplan er et forsøg på at komme i bund med køkkenskabe og fryserens indhold efter mange uge, hvor husmoren har givet lidt slip på husholdningen. Jeg har netop bestilt til hele ugen på nemlig, men fordi vi allerede har så meget hjemme, så sneg vi os kun lige over de 400kr som er grænsen. Og så skal der købes lidt ekstra frugt og grønt før weekenden, men ellers kan vi klare os ugen ud til alle måltider + madpakker, så det er forholdsvist billigt sluppet 🙂

Søndag: Ristaffel (skubbet fra sidste uge)

Kæresten havde mad med hjem fra arbejde i slutningen af sidste uge, planen blev rykket to dage. Kødet kunne heldigvis fint holde sig og resten var bare fra tørlageret. Ristaffel er en fin måde at få brugt de triste æbler, tomater og agurker, som skåret og anrettet i små skåle har 100 procent større chance for at blive spist end ellers.

Mandag: Pitabrød med hakket kylling og diverse grønt

Måltidskasserne fra Nemlig er rundhåndet med maden, så pitabrødene var en rest fra underskudsugerne, hvor måltidskasserne var vores redning. Vi spiser dem med hakket kylling, ristet på panden med kokosolie og krydderier, og diverse grønt fra lager.

Tirsdag: Nudler med rester fra ristaffel (skubbet fra sidste uge)

Også rykket fra sidste uge.

Onsdag: Rugbrød

Onsdag er fodbolddag. Der spises rugbrød med lidt ekstra lækkert pålæg, forskudt som det passer de enkelte i familien. Det går direkte imod min familie-værdi om, at vi skal spises aftensmad sammen hver aften, men onsdag kan det ikke lykkes. Skidt pyt.

Torsdag: Reste-lasagne

Reste-lasagne er en af mine yndling-retter til at spare mad, tid og penge. Når vi har en lille rest kødsovs, indisk, tomatsuppe eller andet hvor tomat er hovedingrediensen, så ryger de i fryseren. Når der er nok, så samler jeg “kødsovsen” sammen og supplerer eventuelt med lidt hakkede tomater eller andet kedeligt grønt, der skal reddes. Og så smækker jeg en lasagne sammen med købe-bechamelsovs og lasagnepladser. Nemt og lækkert.

Fredag: Lasagne igen 🙂

Rester, hurra, og så på en fredag. Det giver ekstra tid til en rolig sta

Lørdag: Hjemmelavet salat-pizza

Storebror har bestilt hjemmelavet pizza, og jeg er efterhånden blevet så rutineret, at det er nemmere selv at lave dem end at hente. Og billigere og måske endda sundere. Og så er der altid rester til frokost til dagen efter. Yay.

-0-

Hvad skal I have at spise næste uge?

Hav en dejlig aften derude.

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram, via bloglovin eller i verdens bedste facebook-gruppe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.