Økonomi

Mød FIRE-folket #7

Så er vi nået til det, indtil videre, sidste afsnit i følgetonen om FIRE-bevægelsen. Og denne gang giver jeg ordet til en sej singlemor, der giver den fuld gas på FIRE-fronten. Velkommen til Christina 🙂

Hvem er du?

Jeg hedder Christina Rosenquist og er en målrettet og ikke mindst en stædig kvinde på 37 år. I mit dejlige hus bor der to hunde, tre børn og så jeg selv. Der er også herfra, at jeg driver mine virksomheder, hvilket jeg bruger 50-60 timer om ugen på. Ikke just FIRE, men det er en del af planen, for at jeg få økonomien til at bære os alle, når jeg når min FIRE-dato. Jeg er oprindeligt uddannet i salg indenfor bilbranchen og har efterfølgende kørt som landsdækkende salgskonsulent for en mellemstor virksomhed. På sidelinjen har jeg altid været aktiv iværksætter og tog til sidst springet, blev 100% selvstændig og åbnede en privatpasningsordning og en konsulentvirksomhed.

Hvor langt er du nået i din FIRE-rejse?

Mit FIRE mål rammer jeg onsdag d. 1. April 2026. Så har jeg opbygget en formue og en passiv indkomst, der kan bære hele husstanden. Jeg har egentlig været på rejsen mod FIRE siden 2012, men det var først efter min skilsmisse i 2016, at jeg for alvor kunne begynde at følge drømmen om økonomisk frihed. I 2018 lagde jeg min helt konkrete plan for, hvordan rejsen mod målet skulle se ud. Mit udgangspunkt var milliongæld i huset, tre børn, der også skal have det godt og så et forkert mindset. Så jeg var ikke bedre stillet end nogen andre og det syntes jeg, er vigtigt at nævne. Idag er jeg rigtig godt på vej. Børnene er sat ind i tingene og er med på planen. Mit mindset er milevidt fra det jeg startede ud med og milliongælden er svundet betydeligt, samtidig med at min formue vokser hver dag.

Hvad er dit bedste sparetrick?

Mit bedste sparetrick må være, at klicheen med “mange bække små..” faktisk ER sand omend negligeret af rigtig mange. Hold nu op, der er mange penge at spare, selvom det kan virke som småbeløb – indtil man får lagt det sammen og ser slutresultatet!

Hvad sparer du ikke på?

Jeg er meget bevist om mit forbrug – surprice surprice. Jeg sparer steder, hvor andre ville få nervøse trækninger bare ved tanken om, at det var dem. Jeg har dog én ting – en luksusting i min verden – som jeg ikke har sparet væk og det er mit fitnessmedlemsskab. Det giver mig simpelthen for mange gode ting retur til, at det nogensinde bliver sløjfet.

Hvad var din bedste investering?

Min bedste investering er de hundredevis af timer, som jeg har brugt på at læse om økonomi, investering, selvudvikling og FIRE – viden er magt. Vitterligt. Det er er den investering, der er fundament for, alt hvad der nu bringer mig frihed på alle planer.

Hvad er dit bedste investeringsråd?

Så mit bedste investeringsråd er helt klart – invester i dig selv først! Bøger, YouTube, kurser, sparring, netværk – se at komme i gang. 

Kan alle gå FIRE-vejen? 

Alle kan gå FIRE-vejen. Punktum. Med stædighed, mod og viden har alle muligheden, uanset hvor de er i livet. At flere ikke gør det, men lader det blive ved drømmen, skyldes frygt. Frygt er simpelthen den største forhindring – tænk engang.

Hvad betyder det gode liv for dig?

Det gode liv bærer overskriften “Frihed” i min verden. Økonomisk uafhængighed og frigørelse af hamsterhjulet. Frihed kan sagtens indeholde arbejde – men det er 100% på min præmisser. Frihed er også nærvær i og med familien og livet generelt. Det er simple living – et liv uden ligegyldigt bras.

Hvordan ser dit liv ud om 5 år?

Om fem år er jeg meget tæt på mit FIRE mål – måske har jeg allerede nået det, hvis jeg strammer mig an. Og det kunne meget vel ske. Jeg har opbygget en endnu større viden og har minimum stadig én virksomhed.

Hvad er dit råd til en FIRE-nybegynder, som gerne vil i gang?

Sidder man derude og drømmer om FIRE, så er step et: Lån alt hvad du kan finde på biblioteket om emnet. Læs bloggen Mr. Money Mustache – læs den fra start til slut. Step to: Læg en konkret plan med definerbare mål. “Rig” er ikke et mål – ligesom “København” ikke er en adresse. Step tre: Sæt i gang og vær vedholdende.

-0-

Tak til Christina for at dele dine erfaringer. FIRE-føljetonen holder nu pause, og jeg vil lade privatøkonomi-delen få et andet format på bloggen – jeg vil nemlig gerne tale minimalisme og økonomi mere i dybden – for hvad betyder det i hverdagen, hvis du kun bruger penge på de få ting, som giver mening for netop dig – og dropper resten. Hvordan bruger du livsdesign til at skabe økonomisk overskud og mere frihed, og hvordan passer købestop ind i billedet 🙂 Mere følger 🙂

God aften derude.

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram, via bloglovin eller i verdens bedste facebook-gruppe.

3 kommentarer

  • Hansen

    Uhhh……glæder mig til mere om privat-økonomi, som du skriver. Jeg håber der kommer mange “guldkorn” og idéer…..synes ik der er så mange inspirerende opslag omkring det længere, lige meget hvor jeg kigger. Jeg er igang med gældsafvikling Big time, så håber bare ofte på, at der er NYE opslag, som jeg kan finde lidt pep-talk i….. ?

    • Jane

      Tak 🙂 Jeg er ikke længere igang med at betale gæld af, så mit fokus har rykket sig til opsparing og investering, og af en ellers anden grund, så synes jeg ikke at det er så sjovt at skrive om … men måske du også kan kigge lidt tilbage i arkivet for inspiration 🙂

  • Line

    Hej

    Jeg har det meget blandet, med denne FIRE bevægelse. Jeg forstår godt lysten til at spare, investere og slippe for at arbejde. Men…. hvis for mange gør det, hvad sker der så med vores samfund? Hvis en halv generation trækker sig ud af arbejdsmarkedet lad os sige i en alder af 45 år, så vil vores samfund jo bryde sammen. På en eller anden måde, forekommer det mig at være helt forkert. Jeg er i en økonomisk situation, hvor jeg faktisk ikke behøver arbejde. Men jeg anser det for min borgerpligt, at bidrage i skattekassen. Nedsat tid kan jeg forstå, men at investere og flytte rundt med sine penge, for så at leve af renterne fra andres arbejde… Hvor er moralen i det? At det er den stærke, som kan overleve og de svageste klare sig selv? Er det frihed, hvis vi skynder os at skovle til os og så lukrere på velfærdsmodellen andre betaler til bagefter?
    Hvad har du mon af tanker i forhold til det?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.