Strikkeopskrifter

DIY – grydelapper

Siden jeg viste disse grydelapper på instagram har jeg fået utallige, ja ihvertfald to opfordringer til at dele opskriften her på bloggen. Og det gør jeg naturligvis gerne.

Garn: Fire tråde Denim Revive  fra Grønnegarner.dk (løbelængde 100m/50g). Pinde: Rundpind 6.0 mm. Garnforbrug: 50 gram. 

Fremgangsmåde

Slå 26 masker op på rundpinden. Strik perlestrik (en ret/en vrang over en vrang/en ret) frem og tilbage på pinden, indtil grydelappen er kvadratisk. Luk maskerne løst af. Hæft enderne.

Strik een magen til.

Stropperne

Klip to stykker læder ud, der måler 1 cm gange 8 cm. Og sy stroppen fast i det ene hjørne.

Jeg elsker det hjemmelavede, og følelsen af at skabe noget nyt helt fra bunden. Det kommer nok næppe bag på nogen, når man ser på bloggens navn, men jeg mener det virkelig helt alvorligt. I mit arbejdsliv kan jeg have svært ved at se et fysisk resultat af mit daglige arbejde, så det er vigtigt for mig, at min hverdag også giver plads til at jeg kan skabe noget håndgribeligt hver dag. Samtidig er det en f…-finger til det forbrugssamfund, som prøver at fortælle mig, at min samfundsrolle er at være forbruger – ikke borger – og at jeg bare skal købe løs for at holde “hjulene igang”. Det bliver et nej tak herfra.

Men samtidig, så skal vi ikke lade os forblænde af budskabet af “slowfashion”. Et skab, der bugner af hjemmestrikkede sweatre, som du ikke kan nå at bruge, er også overforbrug. Med denne blog, og min lille strikkebusiness, prøver jeg at opfordre til at sætte farten ned, planlægge din garderobe og kun sy og strikke det, som du rent faktisk kommer til at bruge. Ellers ender det i overflod og strikke-stress, og det var faktisk aldrig meningen med skaberiet 🙂

God onsdag derude 🙂

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram eller bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.