Et bæredygtigt liv

Om hjemmelavede ting …

Jeg faldt over denne video inde i verdens bedste facebook-gruppe. Sjældent har jeg været så enig med et budskab, og sjældent støder jeg på en mandlig udgave af mig selv 🙂 Magien ved at skabe noget med sine hænder, er efter min mening, at du skaber noget i verden, som før kun eksisterende i din hjerne. Du får noget til at dukke op (næsten) af den blå luft. Når jeg syr og strikker, så har jeg glæden ved at skabe lige det tøj, som jeg ønsker mig og jeg slipper for turen i magasin. Win-win.

Når jeg mangler noget nyt, så er første indskydelse ikke at købe det. Derimod har jeg følgende liste, som jeg går frem efter. Jeg undersøger om jeg kan:

 1. Undvære
 2. Bruge noget, som jeg allerede har.
 3. Låne mig frem.
 4. Lave det selv.
 5. Købe genbrug.
 6. Købe nyt, og bæredygtigt.
 7. Købe det jeg finder.

Et eksempel på en non-shopper, som mig i aktion er grydelapperne på billedet ovenfor. Vores gamle grydelapper var blevet klamme og hullede, så selv jeg kunne godt se, at vi skulle have nogle nye. Et par timer med garn fra lageret og de var strikket op, og fik (efter en måned – tak overspringshandlingshjerne) sat stropper på – også fra lager. Så nu hænger der et par nye grydelapper i køkkenet, og de har kun kostet mig min tid.

Jeg elsker at modtage og give hjemmelavede gaver, for reelt så giver du omtanke og mange timer af din tid, når du giver en hjemmelavet gave, fremfor en, der “bare” er købt. Men jeg vælger modtagerne fra hjemmelavede gaver med omhu. Det er ikke alle, der kan se charmen, og så vil jeg absolut hellere bruge min tid på at lave noget til mig selv, eller andre der kan se pointen. Der er et afsnit i min nye bog om gør-det-selv, hvor jeg netop slår et slag for at prøve kræfter med at lave noget fra bunden. Det kræver nemlig øvelse og mod at tillade sig selv at være dårlig til noget, før man bliver bedre og at give plads til det uperfekte.

Hvad er din holdning til hjemmelavede ting?

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram eller bloglovin

En kommentar

 • Anne

  Jeg fik til min fødselsdag 5 hjemmelavede karklude. Giveren er en stresset mor til 4 som alligevel havde taget sig tid til at producere noget til mig.
  Gæt om jeg blev lykkelig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.