Frugal Friday

Frugal friday

Endnu en fredag, og endnu en frugal Friday, som indeholder det ugentlige tilbageblik på de små ting, som vi har gjort i ugens løb, for at skåne pengepungen og jordkloden, og foretage mere bevidste valg.

 • Ugen har stået i tøj-cirkulationens tegn. Jeg har modtaget en sæk tøj fra naboen, der skal sendes videre til en lille dreng vi kender. Drengene har modtaget en pose arve-tøj fra deres store fætter, og en pose fodboldtøj fra nogle venner. Apropos, så er lillebror rykket op i næste størrelse, som jeg heldigvis har liggende klar til ham i skabet. Det er ren luksus i min verden.
 • Vi har (igen) spist en form for rester de fleste dage, særlig stolt er jeg af en lasagne, der blev til af en stor gang chili con carne, som kæresten reddede fra kantinen. Det var både nem, billig og virkelig lækker aftensmad. Der var nok til to dage, så nu har vi også en gang rester i fryseren til en anden travl dag. Til gengæld har jeg inviteret drengene på running sushi, så der brænder vi de sparede penge af igen – og vi glæder os. For mig handler en sund privatøkonomi ikke om aldrig at bruge penge, men om at bruge pengene helt bevidst på det, som gør dig glad.
 • Vi skal til 70 års fødselsdag lørdag, og er gået sammen om at give fødselaren gavekort på en oplevelse fremfor ”ting”. For os er det samme beløb, men det føles rart at give minder fremfor ting, der bare fylder op.
 • Apropos fødselsdag, så fylder jeg selv år i april, og i år har jeg været på forkant og udskudt nogle køb, så jeg rent faktisk har noget at ønske mig. Det er skrækkeligt at give gaver til en minimalist, så det føles godt at kunne give nogle ønsker denne gang. Og jeg synes det er skønt at modtage praktiske ting, som jeg rent faktisk har brug for, fremfor ”pynteting” eller tøj, som jeg ikke mangler.

Nu er det din tur, hvilke sparsommelighedsmaksimerings-tiltag har du udført denne uge? Du kan også dele dine erfaringer i verdens bedste facebook-gruppe 🙂 God fredag derude.

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram eller bloglovin

4 kommentarer

 • H

  Hvordan er alders forskellen imellem dine drenge?
  Gemmer du tøj fra storebror til lillebror?
  Min store søn er 10år og jeg venter nr 2, har ikke noget tøj fra de 3 første år, men alt fra de næste 7år (I en bunke for enden af vores seng, ups)
  Det er lidt pinligt, derfor jeg ikke har lyst til at tage det op i gruppen med mit fulde navn.
  Spørgsmålet er at om jeg skal følge den frugal vej og gemme alt tøjet eller den minimalisteske og få tøj videre ud i verden?

  • Jane

   Der er to år imellem mine drenge, så jeg gemmer fra storebror til lillebror. Dog er de ret forskellige af bygning, så lillebror kan ikke arve bukser, men der arver vi til gengæld fra en fætter, som er mere samme kropstype. Vi er meget heldige. Hvis jeg var i dine sko, så ville jeg 1) ikke skammme mig – vi har alle vores bunker, som vi gemmer for længe, 2) gå alt tøjet igennem og kun gemme yndlingstøjet, og sende resten videre ud i verden. Så kan du løbende supplere op via reshopper eller dba, når nr. 2 vokser. Men jeg ville ikke selv have lyst til at gemme alt tøjet, når det ikke kan gøres et sted, væk fra vores almindelige hverdag. god aften 🙂

 • Rosa

  Det lyder så lækkert med running sushi. Kan du anbefale et godt sted i kbhs området? Jeg har kun prøvet det i udlandet.

  • Jane

   Vi besøger Sushi V, der ligger i Ballerup Centeret. Det er ikke verdens mest fancy sushi, men det er virkelig lækkert, personalet er supersøde og så skal vi ikke køre så langt for at komme derhen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.