Et bæredygtigt liv

Om små ting og store armbevægelser

Jeg tror helhjertet på, at også de små grønne tiltag gør en forskel. Men jeg har også længe efterlyst politisk handling, så jeg bliver simpelthen så glad og håbefuld, når over 42.000 borgere her i landet har støttet op om borgerforslaget om en dansk klimalov, og vi samlet kan sende et signal til vores kære folkevalgte om, at vi også vil se politisk aktion.

Og når erhvervslivet begynder at tilpasse deres forretning til ønsket om mindre emballage, fordi de rent faktisk kan se en pointe i at give forbrugerne det de vil have, så føles det også som skridt i den rigtige retning. Jeg tror dog stadig, at vi skal tænke mere ud af boksen end vi gør nu, hvis vi gerne vil sikre at jorden er beboelig og rar for mennesker også om 50 år.

Måske vi skal se nærmere på, hvordan vi dyrker vores mad, hvordan vi bor, hvordan vi holder ferier og hvordan vi kommunikerer. Men jeg tror også på, at et langsommere liv, med færre ting og mere ro, på mange måder er det gode liv. Og måske kan være en del af løsningen på den stress-epidemi, som stadig er over os, og hvor svaret nu skulle være at lukke forældre-intra, hvilket virker lidt som en symptom-behandling, men hvad ved jeg om agurkesalat 🙂

God aften derude.

En kommentar

  • Helene

    Hej Jane, Tak for foredraget i aften – det var super! Har fulgt med herinde længe uden at kommentere. Har stadig tilgode at tage den store oprydningsrunde herhjemme, men varmer op.. Vi har, som en nævnte, også haft stor glæde af at skrue op for yndlingsmusikken 20-30 min og så rydde op alle i familien – det er et overskueligt tidsrum og man bliver i godt humør af alt det man lige får ordnet. Glæder mig til bogen. Vi har lige siddet og snakket om, hvad de vigtigste klimatiltag man kan foretage er. Kender du til noget som “de 100 vigtigste klimatiltag i hjemmet” eller lignende? Synes det kunne være godt med en kryds-af-liste – der findes så mange gode råd og det er svært at få overblik.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.