Et bæredygtigt liv

Frugal friday a la big spender

I dagens anledning (læs: Black Friday) vil jeg gerne bruge Frugal Friday til at dele en række ting, som jeg har brugt penge på, som rent faktisk skabte lykkes hos mig:

  • Vores hus. I 2015 flyttede vi ud af byen til et mindre bysamfund, i et nybygget lille rækkehus. Det var det dyreste køb, som vi nogensinde har foretaget os, men er ALLE penge værd. Vi er alle fire faldet godt til i det nye hood, huset er nemt at holde og ikke dyrere end, at nu hvor vi har betalt banklånet af før tid, har vi næsten samme “husleje”, som vi havde i vores gamle lejlighed.
  • Apropos flytning, så købte vi i 2016 to gamle kernelæder sofaer på dba.dk, og jeg bliver glad hver gang jeg får øje på dem. De passer til huset, til os og så nyder jeg tanken om, at de allerede har en lang historie bag sig. Den ene sofapude har allerede være til reparation, og jeg har tænkt mig at kæmpe for at holde dem brugbare i mange år endnu.
  • Alle rejser med mine drenge. Siden drengene 1 og 3 år har vi været på en årlig skiferie til Norge. Sommerferierne har indtil for nylig foregået i DK på camping, men de sidste år har vi kørt til Italien, og når drengene bliver lidt større har vi planer om at tage endnu længere væk. Så det er klart en prioritering for os at bruge penge på ferier, så længe vi kan lokke drengene med os (lige nu har de ikke et valg 🙂
  • Cykler. Vi er en cykelglad familie, og drengenes cykler igennem tiden har nok været dyrere end gennemsnittet for danske børn, men de er primært købt brugt, solgt videre igen og bliver brugt utroligt meget. Tit som en erstatning for bilkørsel, så det passer mig fint.
  • God, sund øko mad. Jeg er næsten hysterisk, når det gælder om ikke at smide mad ud. Det er simpelthen en ineffektiv brug af ressourcer, som jeg nærmest ikke kan leve med. Men jeg bruger gerne penge på lækker, sund mad, og nyder at vore drengene er (moderat) altspisende, og at jeg nyder tanken om, at mine børn er bygget af god, nærende mad.

Mit projekt med denne blog (og mit liv generelt) har aldrig været at bruge færrest muligt penge, men netop at bruge pengene der, hvor det skaber størst mulig glæde for mig og mine. Og droppe alt forbrug, der er dikteret af reklamer eller “hvad-man-burde”. Jeg køber primært genbrug, og kun ganske få ting i løbet af et år, og jeg mangler intet 🙂

Iøvrigt, så er vi nu over 4400 medlemmer i verdens bedste facebook-gruppe, som netop handler om alternativet til hovedløst forbrug, så der er heldigvis en form for modbevægelse igang. Det er en rar følelse nu, hvor Black Friday går direkte over i overflods-december. Bare husk, at købestop er den ultimative f…-finger til præmissen om, at vi mennesker bare lever for at være dygtige forbrugere, der skaber mere og mere vækst. Det bliver et nej tak herfra.

God fredag derude.

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram eller bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.