Minimalisme,  Vaner

Ugens vaneskift – skriv det ned

Hånden på hjertet, så går det virkelig sin skæve gang med mit forsøg på at have mindre skærmtid. Jeg har formået at sætte tiden markant ned, men jeg føler stadig, at jeg har for meget spildtid på telefon eller pc’en. Men jeg vil sætte en pause på at få det endnu længere ned, og gå videre til næste vaneskift.

Nemlig at skrive alt ned – det vil sige, at fremfor at bruge min hjerne som huskeliste, som ham her siger, at den er virkelig dårlig til, så vil jeg sørge for løbende at skrive alt ned. Og så forhåbelig nyde at freden breder sig i hovedet. Og måske bliver det endnu lettere at få gjort de ting, som jeg gerne vil, når jeg ikke skal gå og huske på noget samtidig. Vigtigst, så kan jeg måske spare noget tid, ved kun at forholde mig til den samme opgave een gang, fremfor mange gange i træk.

Jeg har skrevet meget om glæden ved lister tidligere, og jeg kan tydelig mærke, at det er min go-to-løsning, når jeg bliver presset i min hverdag. Og jeg ønsker virkelig, at jeg kan få indarbejdet en vane med løbende at skrive ting ned, også når jeg ikke er presset, så det vil jeg give ekstra fokus den næste uges tid.

Jeg har allerede snydt lidt, og lavet en 360 graders liste, og er igang med at få løst punkterne. For mig, så handler det om at skrive de enkelte aktivteteter ned. Fx ikke bare skrive: Ferieplanlægning, men skrive “lav pakkeliste”, “lav indkøbsliste”, “undersøg transport”, “få fri” osv. Det gør opgaverne mere “gørbare” og ikke så uoverskuelige.

Så ugens vaneskift er 1) løbende at skrive alt ned, 2) skriv på de enkelte punkter, hvornår de kan/skal udføres (fx onsdag eftermiddag) og stille og roligt udføre de enkelte opgaver, velvidende at alt løbende bliver noteret, så jeg kan hvile hovedet undervejs. Wish me luck 🙂

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram eller bloglovin.

4 kommentarer

 • Emma

  Hvor skriver du det ned henne? Jeg er helt vild med min bulletjournal jo – alle lister / oversigter / noter / kalender på ét sted. Som ikke er min hjerne 😉

  • Jane

   Jeg bruger blot et blankt stykke papir og den kuglepen, som jeg lige har for hånden, så meget lidt fancy. Jeg skulle nok overveje at bruge et mere formelt system, hvis vanen skal sidde fast. Men hele BUJO-konceptet er nok for omfattende for mig, medmindre jeg minimalistificerer det godt og grundigt 🙂 Har du skrevet om BUJO på din blog, så må du meget gerne linke til det 🙂 Kh Jane

 • Emma

  Ja, det har jeg – lige her: http://emmaslebsager.dk/min-bullet-journal/
  Jeg synes netop det er et mega minimalistisk koncept. Det går jo bare ud på, at du kun har én notesbog til alle skriblerier. Alt det der fancy noget kan man bare droppe, det er virkelig på ingen måde nødvendigt. Kalenderen, listerne, noterne fra møder osv osv. Som man så laver indholdsfortegnelse over, så man kan finde det igen. Så bliver listerne ikke væk, man har altid alting med sig og kan slå op og skrive til, og man behøver ikke have papirer liggende rundt omkring med lister på. Jeg har min kuglepen siddende fast på selve notesbogen, så den aldrig bliver væk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.